joi, 18 septembrie 2014

Toamna

Se numără bobocii și se strâng recoltele, exact așa după cum umblă vorba din bătrâni. Deși a fost un an bun și s-au făcut cartofii așa cum și-au dorit cei care i-au cultivat, o problemă rămâne: ce fac cu ei? Spre exemplu: în satul Bălcești din județul Cluj, care este situat la aproximativ 35 de km de Cluj Napoca, recoltarea cartofilor este în plină desfășurare. Cartofi roșii și albi, mari și frumoși ....


Doi localnici cu vârste înaintate, 78 de ani domnul și 75 de ani doamna, ar fi bucuroși dacă ar reuși să vândă din producția lor. Un preț de 50-60 de bani pe kg ar fi grozav pentru ei. Infrastructura îi dezavantajează: o parte din drumul de acces în satul lor este exact așa cum vedeți în fotografia de mai jos, așa că nu se prea înghesoaie cumpărătorii ...


- De ce nu mergeți dumneavoastră la piață?
- Ei, nu putem! Și nici nu am avea loc, e greu și locurile sunt ocupate de intermediari! Mai apoi, avem animale, nu putem lipsi de acasă! Și nici nu am avea cum să ducem cartofii acolo!

No, ce spuneți? România este o țară bogată, dar cu MARI PROBLEME!




6 comentarii:

  1. oamenii astia nu sunt sustinuti, nici incurajati...insa ei continua sa faca asa cum stiu ei mai bine...
    o tara cu foarte mari probleme, inca....

    RăspundețiȘtergere
  2. O realitate tristă... Unii cu munca şi cu sudoarea, alţii cu... profitul. Trebuie schimbate aceste lucruri neapărat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem cu toții de acord în acest sens. Pașii făcuți sunt timizi și au ...viteza melcului! :(

      Ștergere
  3. Nu putem face nimic.E trist,dar vom ajunge sa nu mai aibe cine munci la tara,iar pe batranii care au trudit o viata cu ce sa-i ajuti? De unul singur nu poti face nimic. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai mult, nu mai este cine să lucreze pământurile după ce aceștia nu vor mai fi. Schimbări radicale trebuiesc făcute în agricultură.

      Ștergere