De integrare și de aducere la lumină a tuturor serviciilor medicale din sistemul public de sănătate, prin introducerea obligativității folosirii cardului de asigurat de la 1 februarie anul curent par să aibă un oponent neașteptat:
Din punctul meu de vedere, orice comentariu este de prisos! :)))))))
S-a prelungit termenul - 1 februarie nu mai este de actualitate...
RăspundețiȘtergerePoate între timp primesc și eu cardul buclucaș! :)
ȘtergereAi să-l folosești ca și pe cel de alegător. :)
ȘtergereHmmmmm, un alt aspect al aceleeași probleme! O bâlbâială permanentă! :(
ȘtergereDoctorita mea de familie ne spune sa sunam la 112 in caz de probleme grave. Nici nu am nevoie de card sau medic de familie. :))))))))))))))))))))
RăspundețiȘtergereBine intenționată este doamna doctor! :))
ȘtergereOf, of şi vai de ignoranţa oamenilor. Sunt unii care răspândesc cu multă osârdie astfel de zvonuri apocaliptice, iar bieţii oameni ignoranţi intră în panică că cine ştie ce rele ni se mai întâmplă de la un simplu card... Nici nu se explică pe înţelesul tuturor ce este cu acestea. În orice caz, nu cardul de sănătate era "cheia reformei" sistemului de sănătate. Altele erau lucrurile mult mai urgente care trebuiau rezolvate. Va mai trece multă vreme până se va pune la punct utilizarea corectă a cardurilor. Iar greşeli şi evaziuni se vor face şi cu card, aşa cum s-au făcut şi fără card...
RăspundețiȘtergereO zi frumoasă! :-)
De acord, pe temelia ignoranței se așează toate ...relele! Ignoranți, ignoranți, dar prea mulți! :(
ȘtergereEste greu de stabilit, de comun acord, care ar fi urgențele din sistemul public de sănătate, dar un sistem (informatic) performant, în care să fie actualizate automat toate serviciile medicale nu strică ....numa' zic.
Trecând peste acete "observaţii" care, după părerea mea, nu fac altceva decât să arate nivelul de profesionalism al reporterilor şi a celor care aprobă apariţia pe post a unor asemenea "reportaje", refuzarea folosirii acestor carduri de sănătate este serios argumentată de specialişti în IT, medici şi, nu în ultimul rând, de refuzul altor ţări de ale folosi.
RăspundețiȘtergereMai multă informare nu ar strica.
O imagine tristă a nivelului la care se află o parte importantă din populația României nu mă bucură nici pe mine, dar este doar o oglindire a realității.
ȘtergereSunt de acord că părerile sunt împărțite, dar simplul fapt că nu va mai trebui să stea nimeni la cozi înjositoare pentru eliberarea unei adeverințe de asigurat tot ar fi un pas înainte, nu? În Italia, spre exemplu, există un asemenea card care atestă calitatea de asigurat ....poate că nu are cip, dar asta nu pare să-i încurce! :)
O copie a chitanţei de plată este destul la medic (dacă ai PFA), sau o adeverinţă de salariat.
ȘtergereProblemele cardului actual este acela că poate fi "accesat" de orice are cunoştinţe elementare de IT, iar datele pot fi uşor modificate. Acest aspect nu poate fi trecut cu vederea, orice ar zice oricine - după părerea mea. De aceea, cred că ar trebui găsită o altă metodă.
Iar bătaia de joc la nivel naţional de nişte oameni simpli, ignoranţi pentru că aşa s-a dorit (prin lipsa programelor de educaţie), influenţaţi de alţii "mai deştepţi"... mi se pare rea-voinţă, în primul rând şi, mai rău, o metodă de manipulare extrem de periculoasă.
Gândeşte-te!
Exact despre aceste copii, chitanțe, adeverințe este vorba: o parte a vieții noastre este consumată tot cerând adeverințe cum că existăm .....
ȘtergerePovestea cu accesul la datele personale este veche și nu cred că este neapărat un bau-bau autentic: oricum acestea există în foarte multe locuri, unde te aștepți și unde nu!
Punctual, în acest caz, manipularea vine dinspre biserică și care ar fi un bun motiv ca, în secolul XXI, să vorbim (la modul serios) despre numere egal satana? :)
no comment... :)
RăspundețiȘtergeresistemul ala informatic performant- cred ca va exista doar in vise! Eu lucrez cu circa financiara-tot cu sistem performant! Povesti ! Este o brambureala in acte, nu se fac corelatii intre institutii (pentru plata impozitelor, a contributiei la sanatate, a pensiilor etc)... se acopera de "n"hartii degeaba... :(
o mica completare ! :)
Ștergerehttps://www.youtube.com/watch?v=7-4mUVJxWSQ&list=RD0htFdyJBlVw&index=19
Culmea este că mulți vorbesc despre IT-ul românesc numai de bine ....nu este ușor bizar că întro țară cu mulți profesioniști în domeniu nu se reușește implementarea unor sisteme informatice de ultimă generație? Da, știu, mulți nu vor asta, deoarece vor seca izvoarele cu bani sifonați ....
ȘtergereNota 10 pentru completare! :))
Avem super IT-isti, dar banii pentru programe bune, trebuie sa ajunga unde trebuie ! :)
ȘtergereMultumesc pentru nota ! :))
ma înfior când vad asemenea reportaje... oare cât de mult reflecta realitatea, oare cât procent din populatie reprezinta oamenii intervievati?! oh...........
RăspundețiȘtergerePărerea mea este că reflectă realitatea, chiar dacă nu ne place asta ..... și lucrurile rele vor continua: au ajuns la maturitate toți cei care erau copii la revoluție și au abandonat școala, în degringolada generală a primilor ani de libertate! Toți iubitorii de manele au avut ocazia perfectă să renunțe la educație ... :((
ȘtergereDespre procent poate fi o mare discuție, cert este că nu pot da un răspuns sincer la această întrebare ....
Daa..mare nebunie cu aceste carduri..Facem carduri, dar sistemul SANITAR e la pamant...
RăspundețiȘtergere:) Aceste carduri vor face parte din sistemul sanitar, nu?
ȘtergereSau fac deja ....
Eu cum sunt din fire optimista,cred ca vor fi bune.Ne vor scuti de multe drumuri inutile in viitor.
RăspundețiȘtergereSincer, și eu cred că vor fi utile, cu condiția ca programul să fie dus până la capăt, așa cum a fost el gândit și inițiat.
Ștergereeu am primit acest card, am fost la medicul de familie care l-a introdus in sistem dar nici lui si nici mie nu imi este foarte clara utilitatea lui mai ales ca istoricul problemelor mele de sanatate nu va figura pe card decat de acum incolo...
RăspundețiȘtergereoricum, alti bani cheltuiti inutil.
cat despre reportaj, ce sa spun....decat sa ne amuzam de ignoranta oamenilor cred ca mai de folos ar fi fost o campanie de informare dar asta ar fi adus audienta?
evident ca nu :(
Îți respect opinia și îți răspund la modul cel mai serios: câți dintre cei care au pus urechea la povestea asta cu numerele (cipurile) diavolului ar mai da crezare unor persoane bine intenționate care ar încerca să explice tuturor ce și cum? După ce o mare parte dintre prea credincioșii din țară au auzit biserica înfierând noile cărți de identitate biometrice ca fiind lucrarea necuratului exact din cauza acestui cip, crezi că ar mai fi interesați de o explicație a fenomenului, de plusurile și minusurile pe care le aduce acest sistem? Fix în această categorie intră și poveștile cu donatorii de organe ......
Ștergere