duminică, 11 ianuarie 2015

Eforturile

De integrare și de aducere la lumină a tuturor serviciilor medicale din sistemul public de sănătate, prin introducerea obligativității folosirii cardului de asigurat de la 1 februarie anul curent par să aibă un oponent neașteptat:




Din punctul meu de vedere, orice comentariu este de prisos! :)))))))





24 de comentarii:

  1. S-a prelungit termenul - 1 februarie nu mai este de actualitate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate între timp primesc și eu cardul buclucaș! :)

      Ștergere
    2. Ai să-l folosești ca și pe cel de alegător. :)

      Ștergere
    3. Hmmmmm, un alt aspect al aceleeași probleme! O bâlbâială permanentă! :(

      Ștergere
  2. Doctorita mea de familie ne spune sa sunam la 112 in caz de probleme grave. Nici nu am nevoie de card sau medic de familie. :))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Of, of şi vai de ignoranţa oamenilor. Sunt unii care răspândesc cu multă osârdie astfel de zvonuri apocaliptice, iar bieţii oameni ignoranţi intră în panică că cine ştie ce rele ni se mai întâmplă de la un simplu card... Nici nu se explică pe înţelesul tuturor ce este cu acestea. În orice caz, nu cardul de sănătate era "cheia reformei" sistemului de sănătate. Altele erau lucrurile mult mai urgente care trebuiau rezolvate. Va mai trece multă vreme până se va pune la punct utilizarea corectă a cardurilor. Iar greşeli şi evaziuni se vor face şi cu card, aşa cum s-au făcut şi fără card...

    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, pe temelia ignoranței se așează toate ...relele! Ignoranți, ignoranți, dar prea mulți! :(
      Este greu de stabilit, de comun acord, care ar fi urgențele din sistemul public de sănătate, dar un sistem (informatic) performant, în care să fie actualizate automat toate serviciile medicale nu strică ....numa' zic.

      Ștergere
  4. Trecând peste acete "observaţii" care, după părerea mea, nu fac altceva decât să arate nivelul de profesionalism al reporterilor şi a celor care aprobă apariţia pe post a unor asemenea "reportaje", refuzarea folosirii acestor carduri de sănătate este serios argumentată de specialişti în IT, medici şi, nu în ultimul rând, de refuzul altor ţări de ale folosi.
    Mai multă informare nu ar strica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O imagine tristă a nivelului la care se află o parte importantă din populația României nu mă bucură nici pe mine, dar este doar o oglindire a realității.
      Sunt de acord că părerile sunt împărțite, dar simplul fapt că nu va mai trebui să stea nimeni la cozi înjositoare pentru eliberarea unei adeverințe de asigurat tot ar fi un pas înainte, nu? În Italia, spre exemplu, există un asemenea card care atestă calitatea de asigurat ....poate că nu are cip, dar asta nu pare să-i încurce! :)

      Ștergere
    2. O copie a chitanţei de plată este destul la medic (dacă ai PFA), sau o adeverinţă de salariat.
      Problemele cardului actual este acela că poate fi "accesat" de orice are cunoştinţe elementare de IT, iar datele pot fi uşor modificate. Acest aspect nu poate fi trecut cu vederea, orice ar zice oricine - după părerea mea. De aceea, cred că ar trebui găsită o altă metodă.

      Iar bătaia de joc la nivel naţional de nişte oameni simpli, ignoranţi pentru că aşa s-a dorit (prin lipsa programelor de educaţie), influenţaţi de alţii "mai deştepţi"... mi se pare rea-voinţă, în primul rând şi, mai rău, o metodă de manipulare extrem de periculoasă.
      Gândeşte-te!

      Ștergere
    3. Exact despre aceste copii, chitanțe, adeverințe este vorba: o parte a vieții noastre este consumată tot cerând adeverințe cum că existăm .....
      Povestea cu accesul la datele personale este veche și nu cred că este neapărat un bau-bau autentic: oricum acestea există în foarte multe locuri, unde te aștepți și unde nu!
      Punctual, în acest caz, manipularea vine dinspre biserică și care ar fi un bun motiv ca, în secolul XXI, să vorbim (la modul serios) despre numere egal satana? :)

      Ștergere
  5. no comment... :)
    sistemul ala informatic performant- cred ca va exista doar in vise! Eu lucrez cu circa financiara-tot cu sistem performant! Povesti ! Este o brambureala in acte, nu se fac corelatii intre institutii (pentru plata impozitelor, a contributiei la sanatate, a pensiilor etc)... se acopera de "n"hartii degeaba... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o mica completare ! :)
      https://www.youtube.com/watch?v=7-4mUVJxWSQ&list=RD0htFdyJBlVw&index=19

      Ștergere
    2. Culmea este că mulți vorbesc despre IT-ul românesc numai de bine ....nu este ușor bizar că întro țară cu mulți profesioniști în domeniu nu se reușește implementarea unor sisteme informatice de ultimă generație? Da, știu, mulți nu vor asta, deoarece vor seca izvoarele cu bani sifonați ....
      Nota 10 pentru completare! :))

      Ștergere
    3. Avem super IT-isti, dar banii pentru programe bune, trebuie sa ajunga unde trebuie ! :)
      Multumesc pentru nota ! :))

      Ștergere
  6. ma înfior când vad asemenea reportaje... oare cât de mult reflecta realitatea, oare cât procent din populatie reprezinta oamenii intervievati?! oh...........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Părerea mea este că reflectă realitatea, chiar dacă nu ne place asta ..... și lucrurile rele vor continua: au ajuns la maturitate toți cei care erau copii la revoluție și au abandonat școala, în degringolada generală a primilor ani de libertate! Toți iubitorii de manele au avut ocazia perfectă să renunțe la educație ... :((
      Despre procent poate fi o mare discuție, cert este că nu pot da un răspuns sincer la această întrebare ....

      Ștergere
  7. Daa..mare nebunie cu aceste carduri..Facem carduri, dar sistemul SANITAR e la pamant...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Aceste carduri vor face parte din sistemul sanitar, nu?
      Sau fac deja ....

      Ștergere
  8. Eu cum sunt din fire optimista,cred ca vor fi bune.Ne vor scuti de multe drumuri inutile in viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, și eu cred că vor fi utile, cu condiția ca programul să fie dus până la capăt, așa cum a fost el gândit și inițiat.

      Ștergere
  9. eu am primit acest card, am fost la medicul de familie care l-a introdus in sistem dar nici lui si nici mie nu imi este foarte clara utilitatea lui mai ales ca istoricul problemelor mele de sanatate nu va figura pe card decat de acum incolo...
    oricum, alti bani cheltuiti inutil.
    cat despre reportaj, ce sa spun....decat sa ne amuzam de ignoranta oamenilor cred ca mai de folos ar fi fost o campanie de informare dar asta ar fi adus audienta?
    evident ca nu :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți respect opinia și îți răspund la modul cel mai serios: câți dintre cei care au pus urechea la povestea asta cu numerele (cipurile) diavolului ar mai da crezare unor persoane bine intenționate care ar încerca să explice tuturor ce și cum? După ce o mare parte dintre prea credincioșii din țară au auzit biserica înfierând noile cărți de identitate biometrice ca fiind lucrarea necuratului exact din cauza acestui cip, crezi că ar mai fi interesați de o explicație a fenomenului, de plusurile și minusurile pe care le aduce acest sistem? Fix în această categorie intră și poveștile cu donatorii de organe ......

      Ștergere