luni, 16 septembrie 2013

Câinii

                     Sunt , fără îndoială , subiectul multor discuţii , cu argumente valide , în această perioadă . A trebuit să moară un copil pentru a se încerca rezolvarea problemei . Spun încerca deoarece de la vorbe la fapte este uneori un drum al dracului de lung , mai ales atunci când sunt implicaţi politicienii de pe plaiurile mioritice . Habar nu am cum este pe alte meleaguri în ceea ce priveşte cuvântul politicienilor , dar haite de câini ai nimănui pe străzi nu am văzut , şi cu modestia cuvenită , vă spun că am mai călătorit şi eu pe ici , pe colo .
                     Ce vreau să spun este că , timid dar sigur , o parte dintre semenii noştri au început să posteze peste tot fotografii cu căţei simpatici sau cu puii acestora , cu mesaje de îndurare care se vor strigăte de ajutor pentru viaţa lor . Oameni buni ! Voi unde eraţi atunci când un copil a murit sfâşiat de câini ? Atunci nu era de bon ton să ziceţi ceva în apărarea lor ? Nu credeţi că , în realitate , ar fi mai eficient să adoptaţi un asemenea câine , decât să strigaţi că nu este drept ce li se întâmplă ? Nu vă opreşte nimeni să o faceţi , dar am mari îndoieli că veţi dori să luaţi acasă (provocarea este cu atât mai mare pentru cei care stau la bloc) câinii din cartierul dumneavoastră , să-i hrăniţi , plimbaţi , deparazitaţi şi să-i duceţi la medicul veterinar . Mai apoi scandaluri cu vecinii că latră şi fac mizerie peste tot , şi nu în ultimul rând , nu este prea cool să plimbi în lesă un maidanez de 20 de kilograme .
                      Oare este posibil să facem un lucru până la capăt , fără a ne mai da în spectacol ? Iubitorii de animale sunt liberi să-şi ia unul , ceilalţi nu le reproşează  nimic . În egală măsură , ar trebui să-şi vadă de ,,câinii" lor atunci când siguranţa celorlalţi este pusă în pericol . Mă cam învârt în jurul cozii , aşa-i ?  Îi invit pe cei care le plâng de milă maidanezilor să facă o plimbare prin mijlocul unei haite , aşa , pentru senzaţii tari ! Apoi mai stăm de vorbă !
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu