vineri, 27 septembrie 2013

Fereastra

                     Este un element standard din compunerea oricărei construcții , indiferent dacă este o locuință sau un sediu de firmă . Cu toate acestea există și așa numitele case oarbe , care nu mai au ferestre (acestea au fost zidite , din diverse motive) . Una dintre ele o puteți vedea în fotografia de mai jos , există în realitate undeva în centrul vechi al Bucureștiului :
                 


                      Vă propun un exercițiu de imaginație : cum credeți că se poate trăi întro asemenea locuință ? Ca în absolut orice situație , există cu siguranță atât plusuri cât și minusuri . La categoria plusuri nu îmi vine în minte decât o glumă : nici un vecin nu te vede ce faci , pe geam ! La minusuri , chiar cred că : florile ar avea o problemă serioasă , ele nu pot supraviețui pe întuneric ; la fiecare ieșire din casă ai avea o dilemă : cum este vremea , îmi trebuie umbrelă ?  Nu mai puțin lipsit de importanță este aspectul iluminării : lumina naturală are un farmec aparte , este prietenoasă . Becul , clasic sau economic , cu lumină rece sau caldă , este parcă .... din altă lume !
                        Ei bine , pot să vă spun că , la provocarea Gealan , doi bloggeri și-au acoperit ferestrele pentru o săptămână . Arhi și Cristina vor face acest experiment și ceva sfaturi /idei ajutătoare nu le-ar strica . Sfaturile mele pentru Cristina Bazavan sunt următoarele :
                        - mută florile la un vecin amabil , care eventual le mai și udă ;
                        - verifică prognoza meteo pe internet sau , de ce nu , roagă un amic din zonă să-ți transmită imagini live cu starea vremii (via Skype , spre exemplu) ;
                        - ai un bun motiv să-ți petreci mai mult timp la serviciu (birou) , astfel fie vei fi apreciată de șefi (dacă este cazul) fie îți vei rezolva mai multe dintre problemele zilnice , poate unele chiar în avans ;
                        - timpul liber este de preferat să îl petreci în această săptămână cu prietenii în oraș , la cumpărături , la plimbare în parc . De evitat cinematograful , nu cred că mai ai nevoie de întuneric .
                        Voi aveți ceva sfaturi sau idei care să le poată face săptămâna mai frumoasă ? Dacă răspunsul este afirmativ , sunteți invitații mei să le scrieți mai jos .
                         Acest articol este scris ca răspuns la Campania Gealan în parteneriat cu Blogal Initiative .Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu