vineri, 20 septembrie 2013

Culoarea

                     Minciunii , în original ,, The Human Stain" (2003) , este un film foarte fain  despre oameni . Cu bune şi rele , fiecare dintre noi are câte ceva despre care nu poate povesti în gura mare . Asta se întâmplă deoarece tot noi , oamenii , suntem robii prejudecăţilor , discriminărilor , avem nevoie de înţelegerea , aprobarea sau de ce nu , acceptarea celor în mijlocul cărora trăim .
                     Cu o distribuţie de excepţie (Anthony Hopkins , Nicole Kidman , Ed Harris) , filmul ne spune povestea unui profesor cu un secret teribil , care este acuzat pe nedrept de colegii invidioşi pe succesul său de discriminare . Cariera sa se termină , soţia moare şi el se regăseşte întro relaţie cu o femeie cu mult mai tânără . Secretul său este aflat cu mare greutate de un scriitor pe care îl cunoaşte în timpul acestor evenimente .

 
 
                            Întro societate aşa cum este cea americană , filmul este o radiografie critică a dorinţei de respectare a drepturilor omului , a şanselor egale , indiferent de culoarea pielii . În numele acestor drepturi au loc uneori adevărate drame , aşa cum este cea prin care trece profesorul .                Întotdeauna imaginile vorbesc mai bine decât 1000 de cuvinte , aşa că vă invit să vedeţi aici trailerul filmului . Un film bun , cu şi despre oameni ! Cine doreşte , are câte ceva de învăţat !
 
 
                            Sursă foto .
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu