vineri, 19 septembrie 2014

Începutul

Anului școlar nu aduce bucurie doar unora dintre copiii care merg la școală, ci și recent angajaților șoferi pe microbuzele școlare cu care aceștia merg și pleacă de la cursuri.


Luni după-amiază, în chiar prima zi de școală, am poposit la o benzinărie situată în comuna Gilău. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut la una din pompe un tip care alimenta, într-un bidon de 5 litri, un microbuz școlar! Cu siguranță că motorina ar fi trebuit să ajungă în rezervor, că a fost plătită de primăria de care aparține. Regret că nu am avut aparatul foto la mine, motiv pentru care nici nu i-am notat numărul, deoarece ar fi doar cuvântul meu împotriva cuvântului șoferului în cauză!
Vreau să scot în evidență lejeritatea cu care umplea omul bidonul: fără nicio jenă, de parcă acest lucru era normal și nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Asemenea apucături vor dura, cu siguranță, o generație (domnul nu era chiar la prima tinerețe, mai degrabă la a doua!), dar mă tem, la modul cel mai serios, că micul furtișag este pe lista „îndemânărilor” care se transmit la multe locuri de muncă. Repet o întrebare: România, încotro?

6 comentarii:

  1. din pacate lumea nu se schimba iar oamenii, cu atat mai putin...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta este un lucru destul de rău. Cu progresul cum rămâne?

      Ștergere
  2. tu repeti intrebarea, dar ma tem ca nu vei primi un raspuns satisfacator foarte curand...

    RăspundețiȘtergere
  3. Padure fara uscaturi nu exista! sper ca "ulciorul sa nu meraga de doua ori la fântâna" sau ma rog, bidonul la benzinarie... Pentru un astfel de furtisag, individului ar trebui sa i se desfaca angajamentul de lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Regret să-ți spun că sunt șanse mari ca el să tot meargă ... exact nepăsarea tuturor și nebunia asta generată de obiceiuri proaste, de tipul „fiecare trăiește de unde muncește” o să ne tragă multă vreme, de acum încolo, înapoi. La 7-8 oameni din 10 nu le pasă că tipul ăla fura motorină....

      Ștergere