luni, 26 ianuarie 2015

Filmul

„Before I Go To Sleep”, 2014, este, în modesta mea opinie, unul de duzină, cu o temă des întâlnită în scenariile ultimelor decenii: amnezia produsă de un (presupus) accident și comportamentul celor din jurul personajului amnezic. Evident că fanii lui Nicole Kidman ar putea fi de altă părere, actrița jucând rolul principal.


Ideea de la care pornește acțiunea este următoarea: personajul principal uită totul despre ea și viața ei în fiecare dimineață, când se trezește. Un soț zâmbitor și extrem de răbdător îi spune de fiecare dată cine este și de ce a ajuns în această situație. În paralel, un medic o abordează în secret și încearcă să aducă o rază de speranță în viața ei. Unul câte unul, ies la iveală fapte care dau o nouă lumină asupra accidentului de la care i se trage totul .....


Avându-l alături pe Colin Firth, fiecare zi este o nouă provocare, dar nu o să insist pentru a nu crea un disconfort celor care vor dori să vadă filmul. Cu doar 6,2 pe  IMDB, filmul nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor mele legate de distribuția pe care o are. 

Pentru cei ineresați să-și facă o primă impresie, pun mai jos trailerul oficial al filmului:




14 comentarii:

  1. Cartea este mult mai complexă, şi e scrisă de un medic. Se explică acolo că afecţiunea este rară, trăirile (şi eventualele surprize) sunt mault mai bine conturate.
    P.S. Nu te mai lua după „nota" imdb neapărat - aceea aparţine criticilor in mica masura, iar oricine îşi poate face cont... mulţi pot cota un film în funcţie de preferinţe actoriceşti, gen etc; imdb-ul e un talmeş-balmeş când vine vorba de „note".
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este evident, din rândurile scrise de tine, că scenaristul acestui film nu a reușit să se apropie de cartea care l-a inspirat ....se mai întâmplă.
      În ceea ce privește nota imbd este doar un indiciu și atât! :)

      Ștergere
  2. filmul nu l-am vazut, pe N K am admirat-o, nu este doar frumoasa, a facut si roluri care au propulsat-o acolo unde se afla acum...
    uneori si un film usurel are farmec, acum depinde cat farmec :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mie filmul mi-a placut si m-a tinut în suspans pâna la final, asa cum am asteptat de la un mystery thriller. Nu este film de Oscar, dar mie mi-a placut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți respect opinia. Este normal să fim diferiți și acest lucru se poate constata cu ușurință și în astfel de situații. :)

      Ștergere
  4. Intr-adevar filmul m-a dezamagit, in schimb cartea am citit-o pe nerasuflate.
    Si bine am facut ca am citit-o inainte sa vad filmul, pentru ca altfel probabil nu m-as fi atins de ea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am citit cartea. Anumite așteptări au fost create în ceea ce te privește, cu atât mai mare a fost dezamăgirea ....

      Ștergere
  5. mie povestea imi pare interesanta!
    nu am vazut filmul dar urmeaza cu siguranta...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. A mai fost un film in genul asta. O tanara a asistat la o crima, iar criminalul a scapat-o de pe un pod cand a vrut sa o hacuiasca. Fata s-a lovit la cap si dupa ce s-a trezit la spital, toate fetele oamenilor pe care ii intalnea erau identice! :) Criminalul a fost identificat de fata printr-un concurs de imprejurari determinat de imbracaminte.
    *
    Se pare ca esti atras de filmele cu actrite blonde... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. .... :) ..... și chestiunea asta, cu actrițe blonde, este de bine sau de rău? :))

      Ștergere
  7. Trailerul lasă însă o super impresie :)

    RăspundețiȘtergere