marți, 13 ianuarie 2015

Ghinion

Teribil trebuie să ai să fii implicat într-un accident rutier fix cu mașina poliției! Să fii implicat este doar un fel de spune ....


O mașină care staționa regulamentar, pe banda a doua, pentru a face virajul la stânga, în deplină conformitate cu regulie de circulație și cu semnalizarea rutieră din acea intersecție, a fost izbită frontal de o mașină a Secției 4 Poliție din Cluj Napoca. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar sunt tare curios cine va plăti reparațiile! 

Mașina poliției avea viteză mare, girofarurile pornite, semnalele acustice nu, a intrat pe contrasens pentru a evita o altă mașină, se spune într-un comunicat al Poliției. Este limpede că mașina care staționa nu avea cum să tragă pe dreapta pentru a face loc mașinii de poliție și, în opinia mea, nici mașina de poliție nu avea ce căuta pe contrasens. Chiar dacă semnalele luminoase îi asigură prioritate, dacă drumul este blocat de o mașină care staționează, clar că nu este o soluție să te îndrepți nebunește spre ea. Sau este? Se pare că domnul șofer-polițist a crezut că da! :(

La prima vedere, se pare că polițistul, care a și provocat accidentul, este vinovat .... în cazul în care colegii de la rutieră îl consideră vinovat pe polițistul de la volan, mașina care staționa va fi reparată pe asigurarea mașinii de poliție, nici nu mă gândesc la posibilitatea ca aceasta să nu fi fost asigurată, chit că nu prea ar avea cine să verifice acest lucru ... Acum urmează mai multe întrebări: se acordă puncte de penalizare, pentru o asemenea situație, la pachet cu o amendă, polițistului, chiar dacă era în timpul serviciului? Mașina secției de poliție va fi reparată pe cheltuiala ... cui? Cum va fi sancționat domnul polițist, pe linie de serviciu, dacă va fi considerat vinovat?  Și ultima: a mers altă mașină să rezolve sarcina de serviciu care a dus, indirect, la această situație sau misiunea a fost abandonată? Dacă a fost abandonată, înseamnă că nu era urgentă, atunci cum de avea girofarul în funcțiune? Aș mai avea, dar, mno, de ajuns ... oricum sunt, cel mai probabil, fără răspuns! 

P.S. Azi se împlinesc 21 de ani de când am obținut permisul de conducere, categoria B! Tu cum stai la acest capitol? 



20 de comentarii:

  1. Masina politiei se afla tot timpul in misiune. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce iti pui tu intrebari al caror raspuns e incert? vrei neaparat sa-ti faci viata mai cenusie, clar :))
    eu nu sofez dar tie iti doresc multe si frumoase plimbari cu masina de care, evident, esti indragostit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am şofat, dar mereu cu teamă de nebuni. Uite şi acum, omul era acolo cuminte, în regulă şi îl loveşte maşina Poliţiei, haha. Umor negru a fost acesta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fiecare dată când te urci la volan te afli la începutul unei mici aventuri. Este (cel mai) important ce și cum faci tu, dar îți trebuie și puțină șansă pentru ca totul să se termine cu bine! :)

      Ștergere
  4. hihihi...ai ajuns la concluzia justa: intrebarile sunt fara raspuns !!! :)
    La multi ani si fara accidente ! :)
    Eu am renuntat la condus de 4-5 ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu dacă le-a adresat oficial cineva poliției, dar eu la asta m-am gândit!

      Ștergere
  5. mda... bizara si trista întâmplare! întrebarilor tale le vei afla sferturi sau poate jumatati de raspunsuri, în presa...
    Eu am carnet abia de 16 ani, nu am niciun punct si nu am platit niciodata vreo amenda, însa am trecut o data pe semafor rosu, numai Dumnezeu stie cum de intersectia a fost libera si nu s-a întâmplat nimic, nici macar blizul nu a functionat :) Am lovit (f. usoar) o data o masina (sub ochii proprietarului) printr-o manevra gresita de parcare - asigurarea a platit reparatia. Si mai am o patatnie - din timpul scolii de soferi. La un semafor, când sa pornesc mi-a murit motorul si masina din spate a intrat destul de tare în porbagaj! Ghinionul soferului a fost ca abia îsi cumparase masina - tocmai o testa pe strada si asigurarea lui intra in vigoare doar a doua zi! A incercat sa trateze cu instructorul de sofat, sa declare accidentul o zi mai târziu, insa acesta nici nu a vrut sa auda. Tare rau mi-a parut pentru bietul om... Ghinion!
    Trebuie însa sa spun ca daca sunt cu sotul meu la drum, atunci prefer sa îl las pe el la volan. In ultimii 3 ani avem doar o masina si o conduce în cea mai mare parte sotul meu. Luna viitoare avem în plan sa cumparam o masina noua... sa vedem cum si ce :)
    Sotul meu are o vorba - când se produce un accident pe sosea, acolo s-a întâmplat sa se întâlneasca doi "gura-casca". Si îi dau dreptate - putini sunt aceia care conduc perfect, toata lumea face greseli - faptul ca nu se soldeaza cu accidente este pentru ca celalalt sofer a avut prezenta de spirit si a evitat.
    Este si o zicala pentru asemenea situatii - "s-a aflat la timpul si locul nepotrivit"...
    Doamne fereste-ne pe toti de accidente!
    Sanatate! O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud că nu ai avut evenimente rutiere, nici eu nu „mă pot lăuda” cu ceva important!
      Timpul și locul au fost cât se poate de nepotrivite pentru bietul om ....

      Ștergere
  6. Eu stau foarte bine.. in metrou. E crima si pedeapsa traficul in Bucuresti dimineata si dupa-amiaza. Daca ploua sau ninge, toata ziua e nenorocire. N-am nevoie de permis. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și la ultima mea vizită în București, lucrurile au stat exact așa cum ai scris tu ....

      Ștergere
    2. Sunt peste 2 milioane de masini in trafic zilnic. Poate si mai multe daca ma gandesc si la cele care tranziteaza orasul in fiecare zi.
      Ca sa nu mai amintesc de copiii de smecheri care sofeaza de la 18 ani pe masini de teren, puternice. Astia sunt cei mai periculosi. :(

      Ștergere
    3. Și mai needucați, aș completa eu .... :(

      Ștergere
  7. Eu am 6 ani de cand conduc, nu sunt cea mai buna soferita, dar nu am fost implicata in accidente, ba da unul, dar nu din vina mea, si a fost ceva minor. Politistii sunt si ei oameni, si soferi, cred ca cel de la volan era un sofer tare nepriceput..De-a rasu plansu mi se pare situatia descrisa de tine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ehe...
    eu acum in decembrie am implinit 17 anisori de sofat perfect as zice....:))
    Pana acum cineva acolo sus m-a iubit si sper sa i faca si.de acum inainte.
    17 ani de soferie....sofatul la mine a fost de mai multe tipuri...sofat f agresiv si in viteza in primii ani...apoi m-am domilit dar viteza a ramas. Mai ales cand ma.preseaza timpul, o calc, nu ma uit....
    Am si unde. Totul se intampla pe autostrada....
    Nu am avut accidente. Niciunul.
    Nu m-a prins radarul.
    Politia m-a oprit de vreo 2 ori.
    Amezi am primit doar pt parcare si astea evident cu voia mea pt ca constient o mai las unde nu trebuie cand e musai necesar....
    Pe rosu era sa trec insa din dreapta mi s a strigat: rooosuuuu!, iar eu am reactionat calcand frana, destul de usor dar respobsabil cat sa opresc masina si sa nu sperii pasageru'...:))
    Avand copil in masina dintotdeauna sunt obisnuita ca atunci cand pun frana sa intind si mana spre dr pt a proteja copilul. Asta de pe vremea cand centura era doar.de decor...:)
    In concluzie sunt o soferita fooooarte atenta, corecta si respinsabila.....
    aaaa si zambareata! Nu ai sa ma vezi nervoasa la volan.....zambesc si n stanga si n dreapta si de aceea toata lumea ma lasa sa trec! Avantaj eu! :))))
    Aaaaaa si nu claxonez. Niciodata! :))) aviz amatorilor......
    Vaaaaiiiii cat am mai scris!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...eu mai claxonez și nu sunt mândru deloc din acest motiv. :)
      Mulți înainte și fără evenimente! :)

      Ștergere