miercuri, 27 august 2014

Invențiile

Sunt tot mai greu de realizat în zilele noastre, deoarece, în mare măsură, ceea ce era de inventat s-a rezolvat deja. :) Dacă ai zâmbit este în regulă, înseamnă că am șanse să citești articolul meu până la sfârșit. Acestea fiind spuse, o soluție este să TE reinventezi! Da, tu acela care dorești să faci ceva care-ți place, pentru tine în primul rând, ai cum oportunitatea de a participa la o adevărată școală de antreprenoriat. O idee bună stă la baza oricărei afaceri, dar cheia succesului în afaceri înseamnă multă muncă și o pregătire pe măsură. A face totul orbește înseamnă a renunța la luptă înainte de a începe.  Ei bine, de la pașii care trebuiesc urmați la începerea unei afaceri, oricare ar fi ea, până la modul în care trebuie planificată, dezvoltată și condusă, totul, dar absolut totul se poate învăța. De ce să nu beneficiezi de învățămintele trase de alții din propriile încercări? Un bun început ar putea fi START ME UP, singura școală de antreprenoriat din România,  organizată de Akcees  în perioada 14-20 septembrie 2014 la Pensiunea  Speranța din Predeal.


Cea de a treia ediţie a şcolii de antreprenoriat Start Me Up păstrează ingredientele de succes ale evenimentelor precedente şi aduce în faţa ta un trainer internaţional (Daniel Ramamoorthy, antreprenor serial şi fondator Treehouse) şi unii dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori români.
Astfel, pe parcursul programului vei ocazia să lucrezi alături de Marius Ghenea (antreprenor serial şi investitor de tip angel), Peter Barta (Director Executiv al Fundaţiei Post-Privatizare), Cristian China Birta (blogger şi antreprenor online), Philipp Kandal (General Manager EU Telenav), Daniel Dragomir (Co-Fondator şi CEO TechHub Bucharest), Bogdan Iordache (Co-Fondator şi CEO How to Web) sau Andrei Costescu (Fondator şi CEO MReady). Lista completă a invitaţilor este disponibilă online la http://startmeup.ro/speakers/, iar agenda evenimentului poate fi consultată aici http://startmeup.ro/schedule/.


Ideea centrală a acestei pregătiri de o săptămână este aceea de a genera idei de afaceri, de a forma echipe și de a dezvolta concepte viabile de business, lucrând alături de un trainer internațional și antrenori și investitori consacrați din România. Ai ocazia ca la sfârșit să-ți prezinți ideea în fața unui juriu de specialitate de la care vei primi un feed-back și, de ce nu, poți fi unul dintre câștigători. Dacă ești interesat, îți pot spune că prețul evenimentului este de 340 de euro la cursul BNR din ziua efectuării plății și beneficiezi de cazare 6 nopți în regim all-inclusive la Pensiunea Speranța din Predeal, materiale de training, participarea la eveniment, mentorat gratuit un an după eveniment, includerea în comunitatea Akcees și reduceri la evenimentele viitoare ale acestei comunități și a celor partenere.


No bine, no! Una peste alta, acesta este un bun prilej de a învăța și deznoda ițele unei afaceri pentru că, încă o dată, pe lângă o idee, ai nevoie de multă muncă și de pricepere în ceea ce ai de gând să faci. Știu că nu se înghesoaie nimeni să te instruiască despre ce și cum trebuie făcut, de parcă ar fi o întreagă conspirație împotriva unei clase de mijloc. Dacă îți dorești un instructaj în cele nespuse despre cum trebuie să-ți faci planul de afaceri, mai mult, dacă ai deja ideea, mingea este în terenul tău acum! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu