marți, 19 august 2014

Vieți

Secrete este titlul cărții citite de mine în acest wek-end. Scrisă de Tatiana  Rosnay, la persoana întâi, acțiunea cărții se desfășoară în Franța anilor de la începutul mileniului trei și te face să vezi tot hățișul bunelor și relelor care înconjoară patru generații din aceeași familie.


Personajul principal, prin ochii căruia privești succesiunea evenimentelor, este un arhitect cu o carieră modestă, cu o viață de familie dezastruoasă, care se lovește zilnic de problemele omului modern. Sunt puse accente pe dificultățile de comunicare dintre generații, din diverse motive. Firul principal este un secret aflat întâmplător, care pune întro lumină interesantă viața și mai ales moartea mamei arhitectului. După mai mult de treizeci de ani de la moartea mamei, pe la jumătatea anilor 1970, întro epocă cu alte moravuri și relații interumane, să afli că mama ta era ...altfel este o lovitură care generează multe semne de întrebare. Relația oribilă cu tatăl său nu reușește să așeze pe baze trainice legăturile cu copii săi, trei la număr. Deși divorțat, nu a renunțat după un an la tot ce l-a legat de fosta soție. O legătură  romantică, să zicem, apare de unde se așteaptă mai puțin, lucru rupt cu mare meșteșug din viața de zi cu zi.
O lectură plăcută, ușoară, de vacanță aș putea eu zice. Un mod plăcut de a petrece timpul liber. Nu ezitați să citiți, cartea asta sau alta, veți avea numai de câștigat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu