vineri, 8 august 2014

Lectura

Unei cărți îți oferă, printre altele, oportunitatea unui exercițiu al minții, un exercițiu de imaginație în care pui întro scenă virtuală personajele și acțiunile lor, așa cum le descoperi în paginile cărții.


Punctul lui Borkmann este o carte faină, scrisă de Hakan Nesser în stilul clasic al romanului polițist, numai bună de citit în concediu, vacanță, week-end ...  Sensul expresiei din titlu este următorul: în orice investigație polițienească există un punct în desfășurarea anchetei în care ai la dispoziție toate informațiile necesare descoperirii autorului crimei, spre exemplu. Adunarea de informații ulterioare nu face decât să lărgească inutil baza de date și să încâlcească și mai tare ițele. Teoria aparține unui tip pe nume Borkman și cu asta am lămurit titlul romanului.
Acțiunea se desfășoară într-un stat european nordic, într-un orășel unde au loc trei crime oribile și ne descrie munca detectivilor pentru elucidarea cazului. Clasic, cu dezvăluirea informațiilor dozată astfel încât să nu bănuiești până la ultimele pagini cine este criminalul. O lectură plăcută a unui roman scris într-un mod lejer, fără expresii sofisticate și care descrie frânturi din viața unor oameni care ar putea exista în realitate. O ficțiune atrăgătoare, pe care v-o recomand celor care sunteți fani ai genului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu