marți, 5 august 2014

Stockholm

Este, după cum bine știți, capitala Suediei, dar mai este și numele unui film care a câștigat trofeul Transilvania la TIFF 2014. Așadar, filmul Stochkolm (2013), turnat în Spania în regia lui Rodrigo Sorogoyen este povestea dramatică trăiă de doi tineri întro noapte după care nimic nu va mai fi la fel.


O seară începută într-un club continuă cu eforturi susținute din partea lui pentru a o cuceri pe ea. Clasic, până aici.


De când îi lumea lume, băieții au făcut totul pentru a le aburi pe fete, cu scopul limpede al așternutului. Cu toate acestea, filmul are dialoguri plăcute, inteligente, amuzante și surprinzătoare. Cele două personaje își trec în revistă toate calitățile, rând pe rând. Deloc plictisitor, firul narativ se desfășoară previzibil până în ultimul minut, când totul se dă peste cap. O poveste cu un final surprinzător ...
Pelicula are în oarecare măsură un rol educativ, dacă se dorește o abordare ca atare. Relațiile între oameni sunt atât de surprinzătoare uneori, încât rămâi pur și simplu fără cuvinte! 
Un film interesant, care reușește să aducă în atenție reacțiile neașteptate la faptele noastre, pe care îl recomand cu căldură, în special, tinerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu