sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Maimuța

Este un animal mamifer din ordinul primatelor, conform Wikipedia. Mai poate fi un nume generic dat animalelor tropicale cu conformația exterioară foarte asemănătoare cu a omului, inteligente și sociabile, cu un spirit de imitație foarte dezvoltat, în conformitate cu DEX online. Ar mai putea fi și .....



La un centru de înfrumusețare (sau cabinet de cosmetică sau ceva de genul ăsta), în anul de grație 2015, în timp ce oamenii de știință caută noi particule la Geneva sau lansează sateliți care vor ajunge cândva la marginea sitemului solar, așa cum este el cunoscut azi, când se pregătește prima misiune (cu sens unic!) spre planeta Marte, angajatele discută cu mare foc despre ....maimuțe! :))

„Ai auzit dragă ce a zis ultima mea clientă? Că omul s-ar trage din maimuță! Maimuță este ea, nu ai văzut ce urâtă era? Auzi, a mers la baie! Păi ea nu știe că maimuțele se pișă din copac? Îi culmea muierea asta! Io nu i-am spus, dar habar n-are ce vorbește! Păi omul a fost creat de Dumnezeu, după chipul și asemănarea sa! Daia e așa fain, nu? În timpul acesta, Satana, fiind invidios, a creat maimuțele, după chipul și asemănarea lui, și daia sunt așa urâte, nu? Oricine poate vedea ce diferențe mari sunt între oameni și maimuțe!”

:))


Discuția a avut loc în realitate și mi-a fost povestită de o altă clientă, prezentă din întâmplare la această mică teorie a evoluției speciilor. Este dreptul fiecărei persoane să creadă fix ceea ce dorește, doar că eu am crezut că poveștile de acest gen au fost de multă vreme depășite. Ca să nu mai spun că este cu totul surprinzătoare apariția maimuțelor, deși explicația a fost de mii de ani la îndemână! :)))))))











14 comentarii:

  1. Cineva va trebui sa schimbe salonul... ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cineva tre' sa mai invete si sa mai lase manelele.

      Ștergere
    2. Interesant este faptul că posesoarea acestor păreri este trecută de prima tinerețe, așa că puțin probabil să mai învețe ceva! :)

      Ștergere
  2. Cam multe maimute pe pamant..Asa sunt femeile, rautacioase!

    RăspundețiȘtergere
  3. ... cabinet acela de cosmetică trebuie ocolit! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Soluţie darwinistă

    Fraţi şoferi, nu fiţi stângaci,
    Nu daţi în copaci ca proştii!
    N-aţi aflat că în copaci
    Au trăit strămoşii voştri?

    de Gheorghe Grosu

    RăspundețiȘtergere
  5. eh....femeile.....tot timpul gasesc ele ceva de dezbatut!:))
    ca e de actualitate sau nu asta nu mai conteaza....:)

    RăspundețiȘtergere