luni, 25 august 2014

Icoana


Este, conform DEX, un termen generic pentru o imagine creștină sacră folosită ca obiect de cult. În anumite situații, poate fi un bun motiv de a te da în spectacol: cu ocazia vizitei primului ministru al preapriceputului guvern actual la o mânăstire celebră, în zi de sărbătoare, gazdele au spălat cu soluție de geamuri icoana pe care urma să o pupe înaltul oaspete și au interzis puparea acesteia de către credincioșii de rând preț de câteva minute. Mai mult, un supervizor al activității îl îndruma pe cel ce spăla: și pe aici, apoi pe aici! conform presei care a dezbătut pe larg subiectul. Hmmm ... De câte ori au fost întrebați preoții dacă este în regulă ca o mulțime de oameni să pupe, la propriu, același loc sau să primească pâine cu vin cu aceeași linguriță, răspunsul a fost că nu este nici un pericol. Oare s-au răzgândit între timp sau au fost doar un exces de zel din partea popilor? Și nu în ultimul rând, mă întreb dacă icoana a fost spălată și după ceremonia privată a pupării de către personajul mai sus menționat. :))


Și dacă tot a venit vorba de caracterul privat al vizitei, pot să vă spun că aceasta este doar o poveste. În primul rând domnul a fost întâmpinat de o gașcă mare de subalterni, ceea ce denotă din plin caracterul oficial, nu? Mai apoi, aș vrea să știu la ce benzinărie a tras elicopterul/mașina oficială să alimenteze și pe banii cui? Da, știu, am figuri în program și duc la maxim naivitatea de care dau dovadă!






7 comentarii:

  1. Ei, vezi de ce era bun comunismul:))?Nu tu icoane, nu tu vin și pâine, iar ca să pupi icoana vie, recte Marele Conducător, trebuia să fii ales pe bază de rădăcini sănătoase cu carnet de sănătate la zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm ... nu Maria, nu era bun! Popii erau tare triști în vremurile acelea! Secu știe de ce! :)

      Ștergere
  2. Nu e nici un pericol, cu cat mai putini prosti supravietuiesc hepatitei, cu atat o sa o ducem mai bine, noi astia care nu pupam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un fel de a spune! Uneori are și hepatita onoarea ei! :))

      Ștergere
  3. Pupa si el, popa de ochii lumii; doar la contabilitate ii sta mintea, crede-ma. Lasa nenorocitii sa creada in cele sfinte. El face fundraising; se face doar. Incercati sa filmati si veti vedea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există îndoieli în această privință! Presa a relatat de la acel eveniment un dialog în care primul pupător al guvernului a rostit expresia magică: cere și ți se va da! :)) Are și curățatul icoanei rostul său!

      Ștergere
    2. Puful de jamuri o curăță inclusiv de sfânta văcsea! :P

      Ștergere