miercuri, 8 mai 2013

Greşeala

                      Recunoscută este pe jumătate iertată . Cam aşa sună un proverb şi m-am gândit că ar fi O.K. să acţionez în conformitate cu el . În postarea mea din 12.02 2013 scriam cum se împăunează profesorii cu rezultatele elevilor (http://gigitepus.blogspot.ro/2013/02/olimpiada.html) .  Ei bine , uneori lucrurile nu stau chiar aşa . Motivul nu este , cum a-ţi fi înclinaţi să credeţi , recunoaşterea eforturilor copiilor , determinarea lor de a ieşi din starea de amorţeală care a cuprins această naţiune , ci binecunoscuta .... invidie ! Sună amuzant şi cel puţin neobişnuit în acest context .
                      Săptămâna trecută au fost comunicate elevilor rezultatele la simulările pentru bacalaureat , care au avut loc cu o altă săptămână mai înainte . În clasa din care face parte şi fiica mea , au fost opt note de 10 ! Excelente rezultate , zic eu ! Doamna profesoară de istorie nu a fost la fel de încântată şi în loc să-i felicite pe elevii care au obţinut nota maximă , a început să le spună că notele nu sunt meritate , că profesorii care au corectat au fost deosebit de indulgenţi , ba mai mult , că le-au dat note de 10 datorită faptului că ,, ăştia-s de-ai lui Păun !" . Vă puteţi imagina consternarea copiilor la reacţia doamnei profesoare care , după opinia mea , este ,,cam" depăşită de evenimente .
                       O posibilă explicaţie a gândurilor şi vorbelor bune ale profesoarei  este că la clasa unde dumneaei este dirigintă notele nu au fost aşa bune . Amuzant este faptul că s-a încordat şi a promis că va recorecta toate lucrările la istorie , pentru a le dovedi copiilor care este nivelul lor real . Aceasta este reacţia cel puţin ciudată a profesoarei Păun , de la Coşbuc . Presupun că directorul se bucură de notele bune ale elevilor şi de faptul că aceştia nu vor schimba tradiţia rezultatelor bune nici anul acesta .
                       P.S. Notele fiicei mele au fost următoarele : istorie 10 , limba română 9.40 , sociologie 8 .  Media generală 9.13 .
                       P.S.1. Dă-i pace lui Păun !
                       P.S.2. Ţine-o tot aşa , Georgi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu