vineri, 17 mai 2013

Inovaţiile

                     Sunt , în general , rodul muncii cu mintea al unor oameni care au curajul să gândească altfel , care ştiu că aproape orice este posibil cu condiţia să fii perseverent , să ţi se acorde încredere şi nu în ultimul rând , resurse . În semi-întunericul în care se zbate România de o bună bucată de vreme , a-ţi propune să-i popularizezi pe cei care şi-au adus aportul la crearea lumii moderne este un fapt demn de laudă şi de mediatizare , deopotrivă .
                     Anual , sute de inventatori şi oameni de ştiinţă români se înscriu în concursurile de inventică de pe întreg globul , pentru a demonstra lumii întregi valoarea ,,minţii'' româneşti . Ei bine , aceşti români de excepţie umplu vitrinele cu medaliile obţinute la aceste concursuri şi , culmea , cei care ar trebui să promoveze aceste adevărate valori (autorităţi , societate civilă) nu fac aproape nimic .  În contextul arătat , iniţiativa companiei 3M , care împlineşte 15 ani de activitate în ţara noastră , de a promova inovaţia românească printrun proiect organizat de Arena Communications este mai mult decât binevenită .
                     PR3MIAZĂ INOVAŢIA (http://premiileinovatiei.ro/) este ceea ce lipseşte românilor pentru ai ajuta să-i cunoască pe inventatorii lor şi astfel , să le ofere prilejul de a fi mândri de realizările celor care prin invenţiile lor salvează vieţi , modifică destine , transformă oameni şi instituţii .
                      Campania ,,Premiază inovaţia'' este un proiect complex care se axează pe implicarea tuturor actorilor şi vectorilor sociali care participă la acest regal al ştiinţei româneşti : profesori , studenţi , cercetători , mediul academic , mediul de afaceri , autorităţi ,  mass media .
PR3MIAZĂ INOVAŢIA începe prin câteva evenimente locale desfăşurate în universităţi prestigioase alese pentru istoria şi tradiţia lor în cercetare , pentru implicarea în tot ceea ce presupune formarea şi dezvoltarea de lideri în domeniile respective . Calendarul evenimentelor este următorul :

1.Cluj, Universitatea Tehnica
Data eveniment: miercuri, 22 mai

KOL local: Radu Munteanu
Sala: Facultatea de Constructii, Amfiteatrul A2
Locatie/ adresa: Str. Gheorghe Bariţiu  Nr. 25
Ora start eveniment: 12
Grupul de business 3M in focus: Electronica si energie
Speaker-ul 3M Romania: Catalin Velescu
Director resurse umane: Nadia Badea -HR Manager 3M Romania

2. Iasi, Universitatea tehnica Gheorghe Asachi
Data: joi, 23 mai
KOL locali: Boris Plahteanu ; Neculai Eugen Seghedin
Locatie/adresa: Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului- Str. Dimitrie Mangeron,
Nr. 73
Sala: Amfiteatrul CH II- Ilie Matei, etaj 1 ,
Ora start eveniment: 12.00
Grupul de business 3M in focus: Industrial
Speaker-ul 3M Romania: Directorul grupului “Industrial” – Alexandru Dan Budau.
Director resurse umane: Nadia Badea -HR Manager 3M Romania.


                     Campania va culmina cu o gală a premiilor inovaţiei româneşti , la care vor fi premiaţi cei mai importanţi inventatori ai anului în curs , alături de un premiu de popularitate , în funcţie de voturile publicului .  
 
 

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu