miercuri, 29 mai 2013

Şoferii

                      Sunt toţi la fel (sau , mă rog , o seamă dintre ei !) , indiferent de ... religie ! :)
                      În apropierea blocului în care locuiesc fiinţează Biserica Creştină Baptistă Betel . Wau , o să spuneţi ! :) După cum bine ştiţi , duminica dimineaţă credincioşii merg la biserică . Aşa se întâmplă şi cu baptiştii (pocăiţii ar putea spune nişte răutăcioşi) de la biserica mai sus numită . Puţin înainte de ora 13 am trecut prin apropiere şi mă uitam cum persoane de toate vârstele , fain îmbrăcate (cu hainele bune , de mers la biserică) , ieşeau voioase de la slujbă (oare aşa se numeşte şi la ei ?) şi îşi luau la revedere , politicoase , unele de altele . Au urcat în maşinile parcate peste tot în intersecţia din imediata apropiere şi o parte dintre ei au pornit utilajele de redare a muzicilor bisericeşti în acord cu credinţa la care au aderat . .... bine că sunt eu deştept..... da aveţi dreptate , sunt răutăcios . În momentul în care deschizi geamurile maşinii şi îi obligi pe cei din apropiere să asculte muzica din maşina ta , mai este oarece diferenţă între ..... manele şi o cântare baptistă ? Da , volumul ar putea fi diferenţa : manele parcă sunt ascultate mai tare .
                       La câteva sute de metri de locul deja pomenit este o intersecţie semaforizată . Este cel puţin amuzant să treci pe lângă maşinile baptiştilor care staţionează la semafor , fiecare cu cântarea ei . Îmi pare rău , sunt convins că sună cam aiurea , dar asta am văzut/auzit duminică la prânz . Şi asta nu e tot . :)
                       Strada pe care se desfăşoară povestea mea este secundară în raport cu strada pe care o intersectează . Timpul de aşteptare la semafor este mai lung decât cel în care maşinile au verde . Ei bine , cel puţin două dintre maşinile despre care v-am scris mai sus au trecut pe roşu . Poate se grăbeau spre casă . Dar aşa sunt ei mai buni ca noi ? Şi la doi paşi de biserică şi la cinci minute de la terminarea întâlnirii de duminică ?
                        Ştiu că :
1. nu este în regulă să generalizezi
2. nu este în regulă să etichetezi
3. nu este în regulă să faci pe deşteptu' .
O.K. Dar vin şi întreb : cine este perfect ? :)
                        Dacă doriţi , ridicaţi piatra şi spuneţi-mi părerile voastre .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu