joi, 2 mai 2013

Molozul

                     Rezultat în urma unei lungi perioade de ,, nelinişte " în scara unde locuiesc  ( http://gigitepus.blogspot.ro/2013/04/vecinii.html ) a ajuns la punctul de colectare a gunoaielor menajere , unde , între noi fie vorba , doar el mai lipsea .

 
 

                       Acesta poate fi un semnal că deranjul a luat sfârşit , dar nu pot fi chiar sigur . Ei bine , prin gestul său , vecinul ne-a confirmat încă o dată ce nivel de educaţie are . Ca să nu fie îndoieli , face parte din generaţia care s-a născut la sfârşitul epocii de aur . Şi care , în cazul fericit , o să ne plătească unora dintre noi pensiile . :( .
                       
 
 

                    A trecut deja o săptămână şi praful a luat în stăpânire toată zona . Cei de la Rosal refuză să ridice molozul . Cu siguranţă nu au primit bani sau nu s-au înţeles asupra sumei . Vecinul are un passat fain , B6 , cu care este evident că nu poate căra aşa ceva . Lumea vociferează prin zonă , dar nimeni nu a chemat primăria sau garda de mediu . Sau nu am aflat eu să o fi făcut cineva . Respectabilul autor al faptei încă nu locuieşte la adresa unde se pare că încă nu a terminat de renovat .
                    Cel mai nefiresc este faptul că în zona din imediata apropiere îşi petrec după-amiezile miliarde de copii din blocurile învecinate . Părinţii acestora nu par a fi deranjaţi da faptul că mingea , trotineta , bicicleta , jucăriile se amestecă (la propriu) cu mizeria generală a acestui loc . Tinerii aleargă de ies flăcări din picioarele lor exact pe aleea plină de tencuială şi resturi de ciment .
 
 
 
                      Întrebarea firească este următoarea : ce este de făcut ? Cum poate fi convins individul să cureţe întrega zonă afectată de isprava lui ?
                      Cum vi se pare viaţa la bloc , în anul de graţie 2013 , undeva în Mănăştur , un cartier uriaş al Clujului ? O să încerc să trimit aceste imagini şi ,,primarelui" Boc , poate - poate .....
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu