joi, 23 mai 2013

Argo

                      Este un film deosebit , inspirat din fapte reale , regizat de Ben Affleck şi produs în 2012 care continuă tradiţia prezentării seriozităţii cu care tratează SUA situaţiile în care sunt implicaţi cetăţenii americani pe tot globul , cu atât mai mult cu cât este vorba despre angajaţi ai administraţiei . Premiat în 2013 cu trei premii Oscar pentru cel mai bun film , cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj la care se pot adăuga două premii Globul de aur pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film dramă , filmul ne dezvăluie operaţiunea de salvare a şase funcţionari ai ambasadei americane de la Teheran în anul 1980 .
                       Doresc să fac o precizare : vă recomand să vedeţi unele filme în calitate de simplu spectator care doreşte să comunice cu ceilalţi pasionaţi de filme . Nu mă consider critic de film sau o voce autorizată în domeniu , pur şi simplu vă spun şi vouă ce filme am mai văzut şi au fost faine . Acestea fiind lămurite , să revenim .
                       Argo este impresionant prin subiectul dezbătut : întro lume furioasă a Iranului anului 1979 care consideră că SUA stau la baza tuturor relelor abătute asupra lumii (această percepţie s-a modificat de atunci ?) sunt luaţi ostatici aproape toţi cei care se aflau în clădirea ambasadei . Şase americani reuşesc să scape şi se refugiază la domiciliul ambasadorului canadian la Teheran . CIA intră pe fir şi filmul prezintă modul extrem de riscant în care au fost scoşi din Iran cei şase . Un film care te ţine sub tensiune , care prezintă întâmplări reale şi care aduce un omagiu celor care se străduiesc zi de zi pentru a păstra lucrurile sub control .
                        Dacă sunteţi curioşi să vedeţi cu proprii ochi ce şi cum , o puteţi face accesând adresa următoare : http://filmehd.net/argo2012-film-online.html .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu