marți, 21 mai 2013

Drumul




                  Laptelui este numele unei campanii de mediatizare a modului în care se prepară atât de îndrăgitul iaurt şi de ce nu , un bun prilej pentru a afla care este efortul depus pentru transformarea laptelui în iaurt ,  iniţiată de compania Danone , după cum reiese de aici : http://www.danone.ro/drumullaptelui/ .   În acest mod putem afla , din interior , ce şi cum se face pentru ca , la raft la supermarket , noi să putem avea posibilitatea să cumpărăm produse lactate de calitate superioară . Ştiu , uneori când vrei să vorbeşti de bine  ajungi să spui fraze care pot determina pe unii să zâmbească acru în colţul gurii . Ei bine , sper să am ocazia să vă spun despre modul în care se face transportul laptelui de la ferme la fabrici din proprie experienţă .

                 

                  În vremurile pe care le trăim , din păcate pentru noi toţi , îndemnul la muncă a dispărut aproape din mesajele tuturor celor care sunt (sau se doresc a fi) formatori de opinie . Chiar şi din sfaturile profesorilor răzbat îndemnuri care uneori sunt ridicole : altul poate să meargă la facultate şi tu nu ? Bine , bine , dar să munceşti este o ruşine , întreb eu ? Ei bine , în acest context , pe finalul unei etape şcolare din viaţa de elev , a prezenta ce presupune procesul de producţie  al iaurtului poate duce la conştientizarea faptului că orice meserie (ocupaţie) este onorabilă , că este în regulă să optezi ca după terminarea liceului să mergi în căutarea unui loc de muncă . În ceea ce mă priveşte am depăşit demult această etapă . Am adunat deja 24 de ani de vechime în serviciu şi consider că ai încuraja pe tineri să muncească este exact ceea ce este necesar în acest moment . Am carnet de conducător auto categoriile B, C, D, E şi aş fi deosebit de onorat dacă aş putea avea ocazia să fac parte din echipa transportatorilor de lapte , cu cisternele Danone .




                  Conform informaţiilor companiei Danone , drumul laptelui a pornit în 1999 şi azi măsoară 5000 km pe care îi străbat zilnic cele 14 cisterne proprii , în etapa în care laptele de la peste 8200 de văcuţe ajunge la fabricile unde se transformă , aţi ghicit , printre altele şi în iaurtul despre care tot vorbim aici .
                  Îmi face plăcere să vă anunţ şi faptul că această campanie este iniţiată prin grija Blogal Initiative (http://blogalinitiative.ro/ ) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu