miercuri, 22 mai 2013

Hotelul

                      Ialomiţa din Amara este încadrat în categoria de servicii hoteliere de 3 stele . Are un site de prezentare mult prea colorat (împopoţonat) după părerea mea , dar nu asta este important . Lângă acesta există un complex de tratament balnear , fapt care îi asigură supravieţuirea . Habar n-am dacă persoanele care iau deciziile în privinţa locaţiilor unde se acordă bilete de tratament pensionarilor ştiu exact care sunt condiţiile pe care le asigură acest hotel pentru care efectuează plăţi ... de 3 stele !
                      Cineva apropiat mie a fost recent la tratament în această locaţie . Localitatea Amara este situată la 7 km de Slobozia , în prea-însorita câmpie a Bărăganului . Dacă în ceea ce priveşte programul de tratament nu a avut nimic de reproşat , serviciile hoteliere lasă mult de dorit . De fapt , sunt inacceptabile ! Mâncarea este destul de rea şi în cantităţi suspect de mici . Cea mai mare problemă este LIPSA APEI ! Da , da ! La trei stele  zilnic nu ai apă ore în şir . Apă caldă şi mai rar , de regulă seara .
                       Să vă spun acum ce m-a indignat cel mai tare : hotelul este ocupat în cea mai mare parte datorită programului de tratament oferit pensionarilor . Ştiu că aceştia plătesc pentru 18 zile de cazare , masă şi tratament ,,doar'' jumătate din pensia pe care o au . Dar acesta nu este un motiv (o scuză) pentru lipsa apei . În anul 2013 , la un hotel de trei stele unde sunt cazate persoane în vârstă nu este apă ! Deşi fiecare cameră are toaletă proprie , aceasta nu poate fi folosită ! Greşesc : vârsta persoanelor cazate nu intră în discuţia condiţiilor obligatorii pentru gradul de confort minim care trebuie asigurat în concordanţă cu tarifele afişate la recepţie !
                       Viaţa persoanelor de vârsta a treia din această ţară este plină de neajunsuri şi greutăţi . Se calcă în picioare (la figurat , desigur !) pentru un bilet de tratament , în speranţa că durerile care îi macină vor mai fi alinate . Odată ajunşi în staţiuni , pe nimeni nu mai interesează cum sunt trataţi . Nu există feed-back . Lucrurile merg rău la nesfârşit .
                        În apropierea hotelului despre care vă povestesc cu foc este o pădure de nuci . La prima vedere ai crede că pensionarii merg acolo pentru a sta pe o bancă la umbră , la adăpost de soarele dogoritor . În realitate , lucrurile stau un pic altfel : pădurea este plină de ..... hârtie igienică , aş spune eu aşa , mai delicat !
                        Merită părinţii/bunicii noştri un asemenea ....tratament ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu