marți, 7 mai 2013

Solidaritatea

                      La români există în cele mai surprinzătoare moduri . Ceea ce în esenţă nu este un lucru rău , doar că în cele mai multe situaţii ea este dovedită aiurea , fără niciun rost (temei) . S-au văzut multe cazuri în care o persoană cade pe stradă (i se aprinde maşina , etc) şi cei care trec prin zonă sunt indiferenţi , ba mai mult , mai nou îşi scot i-phone-urile (de unde dracu au toţi bani pentru aşa telefoane când salariul cel mai des plătit în România este cel minim pe economie ?) să filmeze întâmplarea .
                     Sâmbătă dimineaţa , la Carrefour , Polus , Cluj . La casa 22 , clientul din faţa mea are un coş arhiplin cu bere la doză , pet , sticlă şi câteva sucuri . Achită cumpărăturile cu bonuri de masă . Ştiu , o să-mi spuneţi că o bere are valoare nutritivă cât două ouă (oare aşa este ?) .... dar nu despre asta vorbim aici , ci despre faptul că nu este în regulă (este chiar ilegal) să cumperi băutură cu bonuri de masă . Cu siguranţă domnul este un mic întreprinzător , posesor de magazin la parterul unui bloc , care face un bine uriaş comunităţii din zonă când vinde câte o bere rece , că doar este cald afară , nu ? Să mai îndrăznească vreun patron de magazin ,,ABC" să se mai plângă că toţi şi toate is împotrivă !
                     Evident că atunci când am ajuns la casă , am întrebat-o pe casieră dacă este în regulă că domnul a achitat băutura cu tichete de masă .
                     - Păi , ăăăăă , ..... , dacă doar aşa a putut să plătească ... a răspuns , făcând feţe-feţe .
                     Se uita destul de urât la mine , eu eram cel ce nu înţelege cum noi , românii , trebuie să strângem rândurile , ca să putem învinge statul , acest duşman al nostru , care ne împovărează cu taxe şi fiscalitate ridicată ....
                     No , şi voi vă încruntaţi când citiţi aceste rânduri sau consideraţi că observaţia mea este normală ?
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu