joi, 9 mai 2013

Doamna

                             De fier sau în original The Iron Lady este un film biografic care face o trecere rapidă prin viaţa şi cariera politică a celei care a fost Margaret Thatcher . Două gânduri generate de funeraliile doamnei am mai scris aici : http://gigitepus.blogspot.ro/2013/04/funeraliile.html .
                             Lăsând gluma la o parte , o viaţă de excepţie a inspirat un film pe măsură , care a obţinut un premiu Oscar în 2012 pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Meryl Streep) şi un premiu Globul de Aur 2012 pentru cea mai bună actriţă .
                             Un model de conduită politică , de ambiţie şi perseverenţă , de rezolvare a ,,mineriadelor" care au zguduit Anglia la începutul anilor '80 , de gestionare a unei stări de conflict armat cu Argentina în 1982 pentru Malvine . ,, Nu este important ce simţi , ci cum gândeşti ! " spunea prima femeie prim ministru din istoria Marii Britanii .
                              Se apropie vacanţa mare şi consider că ar fi deosebit de instructiv ca pe la şcolile de vară ale tuturor partidelor politice din ţara noastră să ruleze acest film . Cine ştie , poate mai deschide minţile conducătorilor noştri , puşi întotdeauna doar pe ...căpătuială !
                              Pentru cei care citiţi aceste rânduri , dacă nu a-ţi văzut filmul , o puteţi face accesând următorul link :  http://fastupload.rol.ro/video/8281c117913abe3e45dce4c33e1882ed.html .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu