vineri, 13 iunie 2014

Ideea

De a fi diferit face întotdeauna ...diferența. Între noi. Între evenimente. Între atitudini. Între orașe. Este absolut corect să încurajăm pe fiecare să fie el însuși și să acceptăm diversitatea ca o stare a normalității vieții moderne. Cu ocazia evenimentelor desfășurate sub numele Zilele Clujului (23-30 mai 2014), pe strada Mihail Kogălniceanu, din frumosul oraș despre care am scris mai sus, au avut loc fel de fel de manifestări ale unor oameni deosebiți, zic eu. No bine, fiecare este deosebit de ceilalți, dar acesta este un fel de a spune. Doresc să vă atrag atenția asupra a două chestiuni din multele lucruri faine, luate absolut la întâmplare:
1. Fântâna banilor: cineva a avut ideea de a pune pe o masă, acoperită cu carton negru pentru contrast, o oglindă, niște bănuți și un text extrem de inspirat.


Acest loc s-a dorit a fi un fel de fântână a dorințelor, unde există diverse superstiții că dacă arunci un bănuț ai șanse mari să ți se îndeplinească o dorință. Diferența este ușor de văzut: monedele sunt la îndemâna oricui, singurul paznic al lor fiind o oglindă în care își va vedea chipul cel ce va dori ,,să spargă” fântâna și să fure bănuții.


Mi-a părut a fi o chestie tare drăguță, drept pentru care am ales să vă vorbesc de ea.
2.Scena urbană - Point of View a fost o instalație de luterie monumentală creată de artistul francez Denis Tricot, ca un fel de avanpremieră pentru transformarea acestei străzi în zonă pietonală. 



Această sculptură-monument a fost animată în fiecare zi prin dans de Gill Viandier-sculptor și coregraf și prin sunet de Eric Cordier-muzician, dar și de trecătorii aflați în zonă (sursă informații punctul 2).



Personal mi s-a părut a fi o chestiune trăznită rău, nu am rezonat cu ea, dar asta nu înseamnă că nu a fost ceva cu totul neobișnuit. Pentru a vă face o părere exactă despre ce este vorba, dacă aveți chef, puteți vedea imagini mai jos:





În încheiere vă pot spune că așa se cam petrec lucrurile la noi, la Cluj! No, vă place? :))



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu