joi, 12 iunie 2014

Miercuri

A fost o zi oarecum interesantă, aș putea spune. Datorită libertății de exprimare, am avut ocazia să exclam, de două ori întro singură zi, wau!
1. Am citit în Știri de Cluj o scrisoare a unui tip despre Transilvania, care efectiv m-a lăsat fără replică preț de câteva zeci de secunde.Vreau ca România să devină principat! Nu maivreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Numai vreau țiganii lu’ șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt! Numai rău ne-a adus Transilvania asta! Ducă-se, mânca-o-ar dracii și toți demonii lui Sabin Gherman, că până ș-ala și-a făcut școala securistă la Craiova! S-o ia ungurii și le dăm și Oltenia țigănească, că doar nu-i lăsăm fără grâu! Nu mai vreau să ne hrăniți cu produsele voastre ungurești! Nu mai vreau UDMR la mine-n Principat! Duceți-vă la mare la Balaton, no hai!Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manuelele alternative de până acum. De la ClujSibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor... Îmi bag p...-n Ardeal și-n istoria voastră ungurească, masonică și de altă sorginte ghiavolească! Nu vă mai vreau! Îmi e scârbă! Să vă luați Harghita și Covasnași să vi le băgați în cur! Viză, tată! Luați-vă munții scârboși că oricum vă iau ungurii pădurile și resursele! Nu mai vreau Calul Troian la mine-n țară! Să actulizăm Trianonul ca să putem respira și noi că ne-ați călcat pe cap! Vreți ungurieni? Luați-vă și alipiți-vă de ei! Oricum, toate râurile din Ardeal se varsă-n Tisza... Reflectați la asta! ROG RECENSĂMÂNT !!!!!(Sursă)  Numele autorului este Liviu Andrei, este din Caracal și se pare că trăiește în București. 
2. Un grup de clujeni au o emisiune la PrimaTv, numită Epic Show. Unul dintre ei a realizat un filmuleț despre un subiect sensibil: biserica. Bogdan Rădulescu a spus următoarele:


Întrebare: oare nu este, totuși, prea mult pentru o singură zi? Este o linie atât de subțire între a transmite un mesaj cu argumente decente, respectuoase și a folosi cuvinte grele, fără nicio perdea? Nu, nu cred că este prea subțire. Nu pot să nu mă gândesc la posibilitățile infinite avute la dispoziție de oricine pentru a convinge (transmite) un mesaj limpede despre ce crede despre o situație sau alta, dovezile sunt chiar mai sus. Nu sunt atoateștiutor, dar ...cred că este important, atunci când ai ceva de spus, modul în care o faci. 
Doresc să punctez o chestiune: în eventualitatea în care cei doi și-au dorit să se vorbească despre ei, au reușit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu