luni, 30 iunie 2014

Încurcătură

Mare poate provoca o întrebare extrem de simplă și în același timp năstrușnică: cine a scris Tatăl Nostru? Ia priviți aici:


No bine, no! Am rămas pur și simplu fără replică la mulțimea de răspunsuri posibile și total neașteptate date de persoanele întrebate. Acest filmuleț poate aduce mare supărare mai marilor bisericii care au în față dovada de netăgăduit a ineficienței cuvântărilor de la sfârșitul slujbelor duminicale și în același timp un subiect bun, de atins întro viitoare alocuțiune adresată plebei, cu ocazia unei sărbători,așa mai importante, care să se potrivească la fix cu năravul de a transmite mesaje către credincioși de către un înalt prea sfințit sau cuvios sau ...
Filmulețele acestui domn lasă multe semne de întrebare și la un moment dat am suspectat că sunt aranjate ... mai apoi m-am gândit că ar fi mai greu să pui la cale asemenea discuții cu interlocutorii prinși de treburile lor zilnice și care trebuie să răspundă la câte o întrebare total neașteptată. Dorința de a fi băgat în seamă trece cu mult de neștiința de care dau dovadă, dar prilejul nu trebuie ratat. Zis și făcut! :)
În altă ordine de idei, patriarhul ortodoxiei românești are ceva treabă de rezolvat. Am rămas uimit când l-am auzit vorbind despre sine la persoana întâi plural. Oare cum ar reuși el (ei?) să scoată la lumină răspunsul adevărat la întrebarea al cărui tâlc scapă unui număr însemnat de ...credincioși? Probabil că un prim pas ar fi să treacă pe ordinea de zi a unei întâlniri la înalt nivel acest subiect, să se pună de acord asupra aceluiași răspuns și apoi să ducă vestea în cele patru zări. Sau să trimită câte un e-mail tuturor credincioșilor...:))
Voi ce soluție vedeți pentru rezolvarea acestei probleme?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu