luni, 2 iunie 2014

Surprize

Mai mici sau mai mari, sper eu toate plăcute, au continuat să apară pe tot parcursul zilei de ieri. Evident că toate s-au adresat sărbătoritei din familia mea, Ioana Georgiana Țepuș, care a împlinit ieri 20 de ani!

 
Intenția noastră, a părinților, a fost de crea momente plăcute fiicei noastre așa cum și ea ne-a creat nouă pe parcursul ultimului an (și nu numai!) de când nu am mai scris aici câte ceva despre ea.  După ce a terminat liceul cu o medie la bacalaureat care a răsplătit tot timpul alocat învățăturii, 9.75, a urmat admiterea la facultate care a fost o consecință directă a mediei mai înainte amintite. A fost prima pe lista celor admiși la Facultatea de Horticultură, domeniul Inginerie Geodezică, specializarea Măsurători Terestre și Cadastru din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Cu mai puține cuvinte, o să fie, după absolvire, inginer topograf. Rezultatele bune au continuat, deși trecerea de la un profil uman din liceu la unul real în facultate, cu multe științe exacte, a constituit o mare provocare. După prima sesiune de examene din anul I, media obținută a fost 9.50, situându-se pe locul 3 din an. Aceeași medie i-a dat dreptul la bursă de merit, care este un mic stimulent din partea facultății pentru a menține la standarde înalte pregătirea studenților și în egală măsură o răsplată a eforturilor depuse pentru a înțelege ce este ingineria și în ce constă ea. :) 
 
 
 
O carte pe care și-a dorit să o citească și pe care nu a găsit-o niciodată la bibliotecă i-a fost de asemenea dăruită cu mult drag:
 
 
 
Știu că unii cârcotași ar putea spune că o ședință de tragere cu pistolul și o sticlă de vin vechi, de colecție, sunt cadouri de băieți, ca să spun așa, dar mno, după aceeași judecată, meseria de inginer topograf este pentru băieți, așa-i?  Un lucru cu totul deosebit a fost faptul că vinul este din anul nașterii fiicei mele și cea mai tare potrivire este că a fost îmbuteliat fix pe 1 iunie, în 1996 e adevărat, adică exact atunci când Ioana împlinea 2 ani:
 
 
 
Întotdeauna mai este ceva de spus, dar cred că am dat destul din casă! Vă mulțumesc tuturor celor care, într-un fel sau altul, ne-ați trimis gânduri bune la ceas aniversar!
Era să uit de tort, dar asta este de la sine înțeles: toți sărbătoriții primesc un tort, nu?
 



 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu