luni, 19 ianuarie 2015

Semne

Bune nu prea are anul care abia a început pentru instituția polițienească din județul Cluj. Gafele se țin lanț: după două accidente de circulație în care au fost implicate mașini de poliție, bomboana pe coliva bunului renume nu a întârziat să apară: patru indivizi au reușit să evadeze din arestul poliției județene! Hmmmmm, nu-i a bună!



Între Crăciun și revelion, în Piața Flora, mai mulți comercianți vindeau petarde și artificii de toate mărimile, cu tarabele pline, nu așa pe sub mână, deși este interzisă comercializarea anumitor produse de acest gen.  Am fost tentat să sun la poliție să reclam acest fapt, dar nu am avut timpul necesar pentru a duce la bun sfârșit acest demers. Este o scuză jalnică, dar este purul adevăr. Dacă aș fi sunat, este limpede că ar fi trebuit să stau să văd ce am rezolvat, nu?  Cred că ar fi fost o experiență interesantă ....

Regret că alimentez, prin rândurile de mai sus, o părere generală ușor negativă despre această instituție, dar astea sunt faptele: rușinoase! Este total greșit să pun etichete, aruncând umbre de îndoială și asupra celor care își fac datoria așa cum trebuie și cum ne așteptăm să o facă, dar parcă este momentul pentru un duș rece și reocuparea pozițiilor, nu?

10 comentarii:

  1. Poate ca sunt oameni care au vrut sa stea mai multi ani la "hotel" pe banii statului si au actionat in consecinta. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă enervează cumplit faptul că trebuie să le plătim, noi toți, „pensionul”!

      Ștergere
  2. ooooo-ooo-o! se va lasa cu penalizari în rândul politistilor si cu înasprirea tratamentului detinutilor! ... Cu sigiranta se vor produce schimbari majore în Politia Cluj!

    RăspundețiȘtergere
  3. eh...asa e luna ianuarie. mireasma sarbatorilor inca pluteste in aer . dar din februarie se apuca de treaba...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ești deosebit de drăguță când spui asta .... și amuzantă în egală măsură!

      Ștergere
  4. Unul parca mai era in libertate ieri...

    RăspundețiȘtergere
  5. aseara am iesit cu o prietena la o cafea in zona Unirii, ea a parcat masina undde a gasit un loc incercand sa evite "parcagii" de culoare care isi fac acolo veacul si iti iau banii sau iti zgaraie masina daca nu le dai nimic.
    cand am revenit la masina, ne-a oprit politia pe motiv ca nu aveam voie sa iesim de pe straduta de pe care iesisem...oricum lucrurile sau lamurit in sensul ca ceea ce sustineau era absurd dar ma intreb, in loc sa se ia de noi si de altii ca noi care respecta regulile de ce nu se iau de acei "parcagii" care fac bani sub ochii lor?
    cum sa nu te gandesti ca isi iau si ei partea?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este posibil „să bea și gura lor o cafeluță!”, dar fenomenul cu parcangii bronzați este deja notoriu. Cu toate astea, nu înțeleg cum o mână de „întreprinzători” nu poate fi pusă cu botul pe labe de mii și mii de polițiști bucureșteni .....probabil că au tot timpul ceva mai important de făcut!

      Ștergere