marți, 6 mai 2014

Nebraska

                    Este numele unui stat care aparține U.S.A., după cum bine este știut de cititorii acestor rânduri, (și nu numai!) dar și numele unui film din 2013, pe care l-am văzut zilele acestea. Să vezi un film alb-negru este atât de neobișnuit încât poate fi cu mare ușurință asemuit cu o incursiune în trecut. Filmul, în regia lui Alexander Payne, cu Bruce Dern în rolul principal, este o poveste de familie, în centrul căreia se află un bătrân cu mințile rătăcite care trăiește cu mare seriozitate păcăleala vieții sale: un bilet de comandă a unor cărți de la o editură i-ar putea putea aduce un premiu de 1.000.000 de dolari. Soția și cei doi fii ai săi pricep că totul este doar o farsă, dar Woody (personajul din film) este hotărât să-și încaseze premiul.

 
 
                    Deși firi total diferite, povestea premiului îi face să strângă rândurile în jurul bătrânului cu vechi traume alcoolice, dar cu două (ultime?) dorințe foarte clare: o camionetă și un compresor! Filmul tratează într-un mod excelent povestea vieților eroilor principali, cu trimiteri directe la natura umană, la diversitate, relațiile de familie având un rol de frunte. Oamenii sunt avari, o posibilă avere face ca atitudinea lor să devină prostească și total falsă. Nu în ultimul rând, modul în care unul din fii tratează această poveste a tatălui său este ...emoționant.
                    Un film excelent, pe care îl recomand tuturor ca pe o lecție de viață, cu un mesaj puternic la adresa relațiilor de familie! Cu multe poante faine și situații comice, poate fi o bună soluție de petrecere a timpului liber. Puteți vedea mai jos câteva imagini:
 
 
 
                         Vizionare plăcută! :)
                         Sursă foto.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu