miercuri, 9 iulie 2014

Notele

Obținute la examenul de bacalaureat de copiii persoanelor publice, ai oamenilor celebri din diferite motive au devenit subiecte de presă. Hmm, oare este normal? Și eu am scris aici, pe blog, despre rezultatele obținute la bac de fiica mea, dar consider că pe un blog personal pot scrie ce vreau, spre deosebire de presă, care ar trebui să abordeze subiecte care să intereseze cu adevărat opinia publică. În ce măsură este relevant faptul că băiatul nu știu cărui individ plin de bani a luat nota x? Știm cu toții că marea majoritate a celebrităților din România sunt controversate, așa că a aduce în discuție nota de la bac a odraslei nu face decât să alimenteze morișca în care sunt tocați mărunt nervii celor care se străduiesc să păstreze o scară de valori în putreda societate românească.
În altă ordine de idei, se fac adevărate albume foto cu tinerii care au luat 10 la bac. Da, este un lucru remarcabil, mai ales în declinul în care se găsește învățământul și părerea unora despre școală, dar sincer, cred că este ușor exagerat să transformi un examen de sfârșit de etapă educațională într-un bâlci național. Ca și la fotbal, unde se pricep toți, și subiectele de la examenele naționale sunt tot timpul contestate de te miri cine, doar așa, din dorința de a se băga în seamă și de a știrbi prestanța (și așa destul de șubredă a) cadrelor didactice. În condițiile astea, copiii de 10 sunt de lăudat, dar cu măsură... este exclusiv meritul lor și al familiilor care au băgat bani în pregătirea suplimentară a celor mai mulți dintre ei. A face concurs din anunțarea planurilor de viitor ai acestor mici campioni ai bacalaureatului nu este chiar în regulă, în opinia mea.
Nebunia cu bacul vine și trece. Posibil ca data viitoare să vină cineva cu inițiativa unui album foto cu profii de la școală și din particular al tinerilor de 10. Mai apoi vecinii care nu ascultat manele la maxim și astfel copiii au putut învăța. De ce nu și colaje cu membrii comisiilor care au corectat lucrările, apoi cu inspectorii școlari care au numit comisiile și chiar și controlorii de bilete din trenurile care circulă prin gările din localitățile unde locuiesc tinerii absolvenți ...sau profesorii ...sau și unii și ceilalți! Zic și eu! :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu