luni, 14 iulie 2014

Bomboana

Pe coliva bacalaureatului a pus-o ...Ministerul Educației Naționale, care a decis că absolvenții de anul acesta care au trecut cu bine de examenul buclucaș vor primi, deocamdată, adevererințe! Fix acum autoritățile statului (DNA) au început să facă ordine în ograda celor care tipăresc diplomele și exact când se încheie examenul au tras concluzia că este ceva în neregulă! Serios? Nu vi se pare cu susul în jos chestiunea asta? Cel mai probabil, în urma acestei decizii vor avea destule probleme tinerii care au nevoie de diploma de bac la instituții de învățământ din afara României, care se vor uita chiorâș la adeverințele eliberate în România!
Vă mai amintiți scandalul diplomelor de la Spiru Haret? Aceeeași poveste cu eliberarea diplomelor, toți cei care au dorit și-au obținut actele de studii în instanță. Culmea ipocriziei: foarte des se întâmplă să se vorbească despre tot felul de studii întro țară în care primul ministru este doctor cu ajutorul plagiatului și se fac eforturi mari pentru a împiedica inițiative ale unor oameni care doresc verificarea tuturor tezelor de doctorat cu mijloace moderne. De ce oare?
Dacă ai luat 10 la bac, guvernul îți dă un premiu în bani; dacă ai noroc mai primești un premiu de la administrația locală; ironia face să NU primești exact actul oficial care atestă rezultatul obținut: diploma. Se știe că mulți absolvenți cu 10 la acest examen merg la universități în afara României. Ei bine, premiul guvernului vine la pachet cu încurcături de genul adeverinței de absolvent și cu șanse reale de a pierde locul la universitatea dorită. Acesta este modul inconfundabil în care România își tratează viitorul. Sper să bat eu câmpii, dar ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu