Ziarelor online, la ceas de seară, poate fi o ocupație interesantă uneori. Poți afla lucruri noi, interesante, dincolo de chiloțăreala de care nu o să mai putem scăpa în veci. Deși nu se contrazic, am citit două articole, în două ziare, care tratează aproape același subiect, dar în mod total diferit: străinii ce trăiesc în România.
1) Adevărul: un studiu (cum altfel decât britanic!) al relațiilor unor orașe din Europa (79) cu străinii care își duc existența pe teritoriul lor au clasat Clujul pe primul loc în ceea ce privește felul în care sunt priviți aceștia (străinii) de către proprii locuitori! După intervievarea a peste 41.000 de persoane, a fost dat verdictul: clujenii sunt cei mai prietenoși cu străinii care le vizitează orașul. Mai mult, 91% dintre cetățenii din Cluj sunt de părere că prezența străinilor este benefică pentru oraș.
2)Gândul: Un american stabilit la Cluj în urmă cu 10 ani a fost expulzat, pardon de expresie, am vrut să scriu îndepărtat de pe teritoriul național sub escortă și cu interdicția de a intra în România pentru următorii doi ani și jumătate! Deși a scris o carte în limba română și un ghid de călătorie, ceva a făcut el, nu? Explicația este simplă: Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj a comunicat faptul că pe numele cetățeanului american a fost emisă anterior o decizie de returnare de pe teritoriul României, care evident că nu a fost respectată, din moment ce el încă se mai afla în Cluj. Cetățeanul străin a fost condus la un punct de trecere a frontierei sub supravegherea autorităților.
Subiectul este tratat și de alte publicații:
”El a intrat legal în ţară în urmă cu 6-7 ani şi a uitat să mai plece. Ca să rămână în ţară pentru o perioadă atât de lungă, el trebuia să se adreseze oricărui oficiu teritorial şi să solicite prelungirea cdreptului de şedere. Sau trebuia să iasă din ţară 90 de zile, pentru a avea dreptul stea în România o perioadă echivalentă. El nu a făcut acest lucru, iar noi am emis o decizie de returnare pe care el a contetstat-o în instanţă. Curtea de Apel Cluj a stabilit, în mai-iunie, că decizia este corectă, iar el avea 15 zile să plece din ţară. Nu a făcut acest lucru”, a declarat comisarul şef Marius Luduşan, șeful Serviciului de Imigrări din Cluj.
Sursă.
Mno, ce ziceți? După cum am mai spus și cu alte ocazii, Murphy nu doarme!
Unde-i lege, nu-i tocmeală, care-va-să-zică! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu