miercuri, 2 iulie 2014

Salut!

Eu sunt Neky, un labrador jucăuș, iar domnul din imagine este Liviu Ionescu, un craiovean cu un palmares impresionant în chinologie:


Să vă spun despre mine: sunt convins că ați auzit vorbindu-se despre câini care salvează oameni de la înec, de sub avalanșe sau dărâmături. Ei bine, eu sunt unul dintre ei și, plin de modestie, vă spun că sunt triplu campion național RH FL, atât individual cât și pe echipe, iar la Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare, ediția 2012, am ocupat locul 9. Eu locuiesc la Centrul de Educare Canină din Craiova și zilnic sunt antrenat să fac față stresului și efortului fizic. Îmi face plăcere să vă spun că fie mă urc în elicopter și sunt gata să sar în apă, fie caut printre dărâmături, fie inspectez zone calamitate, sunt gata în orice moment să semnalizez oamenilor, printr-un sistem bine pus la punct, numărul de victime sau alte pericole din zonă. Alături de mine mai sunt și alți căței care se antrenează zilnic pentru salvare: Nesie, Yaro, Dias, Next, Aldo. Noi toți suntem mândri că facem parte dintre echipele de salvare canină care au efectuat misiuni de salvare în Turcia, Iran, Croația sau Grecia. Pe plan național, am participat la acțiuni generate de situații de urgență în Hunedoara, Dolj, Tulcea sau Constanța.
Domnul Liviu Ionescu este cealaltă jumătate a echipei de salvare canină din care fac parte și în același timp selecționerul echipei naționale și președinte al Centrului mai sus menționat. Da, selecționer al echipei naționale, ați citit bine. Pot să vă spun că, așa cum îi stă bine unei echipe naționale, am fost invitați să participăm la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare 2014, care se va desfășura în perioada 20-24 august la Torino, Italia. Ce ziceți? Suntem onorați de invitația primită și gata să răspundem provocării, să vedem cine și la ce nivel de pregătire se află, dar .... Întotdeauna există un dar! Avem o mică-mare problemă: prezența României la acest Campionat Mondial este condiționată de suma astronomică de 2000 de euro, sumă care ar acoperi cheltuielile prilejuite de această deplasare. Ce ziceți, se găsesc printre voi, cei care cititți aceste rânduri, persoane inimoase care să ne poată ajuta să participăm?  Participarea la asemenea competiții este un bun antrenament în situații complexe, foarte apropiate de cele reale, când trebuie să salvăm viața cuiva, care poate fi la un moment dat o persoană apropiată unuia dintre voi. Să revin la rugămintea mea: orice bănuț care ne va fi donat va fi bine venit, indiferent cât de mici ar fi sumele. Conturile unde pot fi făcute donațiile sunt: 
Asociatia Centrul National de Educare Canina, banca BRD sucursala Craiova,
cod IBAN : RO17BRDE170SV85727541700 – cont în euro, SWIFT : BRDEROBU,
cod IBAN: RO06BRDE170SV37720521700 – cont în lei.
Cu voia voastră, o să vă prezint colegii de echipă:






Ce ziceți, ne puteți ajuta?
Mulțumesc pentru timpul acordat și sper să mai auziți de noi doar la competiții!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu