luni, 24 iunie 2013

Caii

                      Pot fi de mai multe culori , dar verdele este o culoare care asociată unui cal ne duce imediat cu gândul la iluzii , închipuiri , vise nerealizabile , speranţe deşarte şi , de ce nu , o minte nu tocmai în regulă (dacă îmi este permis să spun că mintea unui om poate fi în regulă sau nu ) .
                      ,,Şi caii sunt verzi pe pereţi'' este un film extraordinar de amuzant , scenarist şi regizor fiind Dan Chişu . O comedie spumoasă care face o radiografie perfectă a societăţii româneşti unde averea făcută peste noapte , căzută din ceruri ca o pleaşcă , este visul marii majorităţi . Indiferent de vârstă , banul (mai ales cel nemuncit) este un miraj pentru care nu poţi acuza pe nimeni .

 

                        Două poveşti se împletesc între hohote de râs : doi tineri fac tot felul de aranjamente pentru a putea intra în posesia unui premiu acordat la o tombolă de un producător de ţigări în timp ce doi vecini (amici) trecuţi bine de prima tinereţe descoperă tainele calculatoruilui şi a conexiunii la internet , devenind astfel victimele unei loterii care nu există . Suma pentru care se strofoacă toţi eroii peliculei : un milion de euro .
                        În timp ce tinerii au completat un talon la tombolă cu un nume imaginar şi acum trebuie să găsească o persoană reală cu acel nume , vecinii cad în capcana unui e-mail şi fac eforturi disperate să se împrumute de ceva bani pentru a putea intra în posesia marelui premiu , deşi nici unul nu a participat la loterie . Oamenii obişnuiţi , atât cei care înţeleg ce li se întâmplă cât şi cei care sunt total neajutoraţi pentru vremurile pe care le trăiesc , odată puşi în situaţia de a deveni bogaţi reacţionează în moduri total neaşteptate .
                        Cercul se închide în ultimele secvenţe ale filmului când , deşi ei nu ştiu , ambele perechi pierd ocazia de a câştiga ceva bani , aşa nemunciţi cum sunt ei . Dacă doriţi un prilej de a râde cu lacrimi , sunteţi invitaţii mei să vizionaţi acest film . Pentru încălzire , puteţi vedea aici câteva secvenţe .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu