marți, 11 iunie 2013

Clujul

                      Va fi capitală europeană pentru tineret în anul 2015 . Un lucru bun , onorant , dar care mie îmi ridică multe semne de întrebare . Va fi pregătit frumosul nostru oraş pentru asta ? Vor fi organizatorii la înălţimea aşteptărilor celor care ne vor vizita urbea ?  Va fi suficient de curat ?
                       Nu mă simt bine când spun asta , dar adeseori străzile sunt mai puţin curate decât ar trebui . Despre râul Someş nu mai vorbesc . Ştiu , unii pot spune că oricât ai curăţa albia râului , apa va aduce alte mizerii din amonte .



                      Pot fi de acord cu asta , dar când vezi că săptămâni la rând nimeni nu adună resturile de tot felul , începi să-ţi pui întrebări .



                         Atâta timp cât plătesc taxe şi impozite mă consider îndreptăţit să cer socoteală primăriei pentru modul în care nu se protejează mediul . Este adevărat că aceste mizerii nu cad din cer , dar atâta timp cât ştim cu toţii că există mari carenţe în educaţie , la ce te poţi aştepta ? Pe de altă parte , sunt convins de două lucruri : o legislaţie mai clară şi o mai bună şi hotărâtă aplicare a acesteia ar putea rezolva o parte din problemele care , din păcate , nu s-au clarificat în primii şapte ani de acasă .


Expresia ,,merge şi aşa'' ajunge , încet , încet să ne sufoce . La propriu .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu