Joi , 27 iunie anul curent , pe la ora 11.30 asta se putea vedea în imediata apropiere a locului meu de parcare . Fac următoarele precizări suplimentare : la mai puţin de 500 de metri , dar nu cu vizibilitate directă , este sediul Rosal Cluj , adică firma care se ocupă de ridicarea deşeurilor menajere în frumosul şi mai puţin curatul nostru oraş ; în imediata apropiere este o grădiniţă şi asta înseamnă că : 1. copiii trebuie să treacă prin preajma acestui loc care străluceşte de curăţenie 2.aceeaşi copii au numai de învăţat din ceea ce văd în jurul lor .
Pun în discuţie şi faptul că , după cum se poate observa cu uşurinţă , gunoiul se găseşte pe un loc de parcare plătit către primărie . Pe marginea trotuarului au fost montaţi binecunoscuţii stâlpi pentru a împiedica parcarea maşinilor , să poată circula pietonii în condiţii civilizate . Cum ? Ce fel de condiţii ? Absolut toţi trec pe carosabil , fiind singura opţiune . O să scriu şi primarelui nostru pe site-ul ,,domnuleprimar.ro" .
De puţină vreme , o alee laterală din imediata vecinătate a locului cu pricina a fost asfaltată şi modernizată . Faţă de aspectul anterior , a apărut o rigolă de-alungul aleii , fapt care face imposibilă staţionarea recipientului acolo(unde se găsea până la marea asfaltare) şi circulaţia maşinilor în acelaşi timp . Un băiat deosebit de deştept a găsit soluţia : a scos tomberonul în stradă ! Posibil ca el să facă parte dintre cei care îşi scot seara gunoiul la uşă , pe scara blocului .
Întrebări ar mai fi : care este obligaţia legală în ceea ce priveşte mărimea recipientului pentru deşeuri în raport cu numărul de persoane arondate , astfel încât situaţii precum cea prezentată să nu se întâlnească ? După umila mea părere , normele nu sunt respectate .
Sunt trist când spun asta : am impresia că pasul înainte făcut în ceea ce priveşte educaţia şi regulile de trai în comunitate este acum urmat de doi paşi (cel puţin) înapoi . Oare ce este de făcut ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu