vineri, 20 iunie 2014

Pasul

Înainte a fost făcut în ceea ce privește implementarea de soluții moderne pentru rezolvarea micilor probleme de care ne lovim în viața de zi cu zi, la Cluj Napoca. După cum am mai scris pe aici, la noi în oraș îți poți plăti taxele și impozitele online, ai posibilitatea să achiți taxa pentru parcare în zonele cu tarifare orară de pe telefonul mobil cu un simplu sms. No, începând de miercuri, 18.06.2014, este posibil să îți cumperi bilet pentru mijloacele de transport în comun, urbane și metropolitane, cu un sms! Ei, ce spuneți?
Prețul unei călătorii în oraș, pentru o linie, valabilă 45 de minute, costă 0,5 euro + TVA. Un abonament pentru toate liniile, valabil 60 de minute, costă 0,9 euro + TVA. După cum puteți observa, apare un element de noutate: valabilitatea în timp a biletului. Pentru zona metropolitană, prețul unui bilet pentru toate liniile metropolitane și urbane, valabil 40 de minute, este de 0,9 euro + TVA. O listă a prețurilor poate fi văzută mai jos:


 Sursă.

Tot ce trebuie să faci pentru a folosi acest nou mod de a cumpăra bilete virtuale pentru călătoriile cu mijloacele de transport public de persoane în întreaga zonă de responsabilitate a Companiei de Transport Public Cluj, dacă ești client Orange, Vodafone sau Digi Mobil, este să transmiți un sms la 7478 după cum urmează:


M-am gândit dacă să scriu rândurile următoare sau nu ... Am hotărât să le scriu, doar așa, pentru orice eventualitate: este limpede că prețul biletului virtual cumpărat prin sms se va adăuga facturii telefonice, nu? Tocmai de aceea precizez că dacă ești client prepay, e musai să ai credit, altfel nu se poate! :) 
În altă ordine de idei, va fi amuzant să le prezinți controlorilor telefonul la control! Cum de ce? Păi nu v-ați prins? La fiecare sms trimis pentru achiziționarea unui bilet veți primi un sms de confirmare! :)) 



2 comentarii: