duminică, 7 septembrie 2014

Echipa

Națională de fotbal a României este un subiect permanent de dispute, atât în rândul susținătorilor cât și aiurea, pe bloguri , spre exemplu! Gândurile mele se înscriu în categoria „aiurea”!


Am aflat, cu mirare, despre tupeul jucătorilor de fotbal convocați de vestitul barbugiu la echipa națională! Să mă explic: cu toate că, individual sau în grup, au ajuns de râsul curcilor amatoare de fotbal, aceste nestemate, adevărate simboluri ale sportului cu balonul cel mai rotund posibil, în loc să se considere onorate de convocarea la echipa națională, au tupeul să negocieze primele de calificare! Poftim? 
Suma propusă de FRF, de aproximativ 200.000 de euro de persoană, nu satisface portmoneele acestor figuranți? După ce în ultimele competiții din această categorie s-au umplut de rușine, având tot timpul o serie interminabilă de scuze pentru eșecurile pe bandă rulantă, mai au tupeul să ridice capul din țărâna uitării? Obrăznicia de a negocia primele de calificare în grupele EURO 2016 alimentează, cu succes se pare, conturile unor indivizi care au talent și nu prea, joacă fotbal și nu prea, sunt vedete (și nu prea!), .... . 
Întrebare: dacă nu ajung la o înțelegere, o să ratăm și această competiție?

10 comentarii:

  1. nu urmăresc şi nu-mi place fotbalul, dar comentariul tău e delicios :)

    RăspundețiȘtergere
  2. S-au înțeles la prime, însă grecii, în comparație cu valorile noastre, au prime mai mari - de 300.000 de om - dacă se vor califica . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... oare expresia pro bono o cunosc figuranții despre care vorbim? Cred că nu, nu au fost la ora de latină la școală! :)

      Ștergere
  3. si ce-i asa mare tragedie! isi permit figurantii sa faca figuri tocmai pentru ca sunt gadilati atat! nu sunt obligati sa vina daca nu-si doresc. asa ca...sa stea in cluburi....
    sa fie convocati altii. cu siguranta sunt altii onorati de aceasta convocare....

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mă pricep la fotbal,dar eu aș fi de părere ca prima de joc să fie anunțată
    după meci,poate așa vor juca cum trebuie!
    O duminică frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru asemenea „vedete”, povestea asta cu surpriza de după meci este de multă vreme răsuflată!

      Ștergere
  5. fotbalistii din intreaga lume au statut VIP (local sai international)... chestia asta nici eu nu o inteleg, practic cu ce sunt mai buni decat un voleibalist sau un atlet?! Traim intr-o lume nebuna, in care scara valorilor este cu fundu-n sus! Daca intrebi pe strada - oriunde in lume - cine poate sa numeasca un fotbalist al echipei nationale - orice copil de scoala si orice pensionar poate sa raspunda corect, Daca intrebi numele unui scriitor sau poet, majoritatea incep sa dea din umeri. Daca intrebi numele unui compozitor de muzica clasica, s-ar putea sa nu rosteasca nici un nume, insa Bruno Mars sau Rihanna stie sa spuna orice copil de gradinita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună observație! :) Ideea este că, oricum, fotbalul este cel mai popular sport, în ciuda faptului că, adeseori, cei care îl practică, la un nivel ridicat, în afara terenului sunt .......out, ca să mă exprim elegant.

      Ștergere