sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Concluzia

Neplăcută la care am ajuns de ceva vreme este că un număr de aproximativ 10.000 de persoane conduc țara asta spre dezastru, de mai bine de 25 de ani. Numărul îmi aparține și este o aproximare grosolană a decidenților, în principal politici, de la toate nivelurile. Politicienii conduc (prost) țara asta, deși, pentru a fi politician nu este nevoie de nicio calificare obligatorie. Asta-i chiar culmea, așa-i?

Am sentimentul că aceștia se cunosc unii pe alții, sunt rude sau parteneri, cu certitudine prezenți în mod constant în toate locurile unde este vorba despre bani, mulți bani. Se căsătoresc între ei, se aliază în grupuri de interese, niciodată unii împotriva celorlalți. Aceleași nume sunt prezente de la un guvern la altul, de la un parlament la altul, mai nou de la o ANI la un DNA, adică și de la un tribunal la altul. Mizeria care iese la suprafață aproape că mă sufocă de indignare. Ticăloșii, parteneri de furtișaguri timp de peste două decenii, se dau acum în gât, unii pe alții. Da, mă bucur că li se înfundă, dar nu pot să nu constat că membrii familiilor lor locuiesc în continuare în case luxoase, conduc mașini de top, iar eu râmăn cu datul din coadă, în gol, atunci când mai cade unul în mijlocul celulelor, mai nou (cel mai probabil) și ele de lux.

Expresia cea mai concludentă a ultimelor evenimente din lumea cercetaților de lux din România afirmația lui David, fost Troacă, la adresa mitei de 500.000 de euro primită fix în biroul unde își desfășura activitatea ca ministru de interne: „era mai bine dacă erau în lei!”. Înțelegeți ce oameni au ajuns să hotărască destinele țării? Ministru se temea oare de un curs nefavorabil la casa de schimb sau doar a zis și el așa, să pară fițos, că dă bine la relațiile dubioase să ai putere mare, dar să fii și moftangiu în același timp! Așa cum am văzut într-un pamflet, cred că era mai bine dacă erau în franci elvețieni! :))


Sunt efectiv fără cuvinte  .... sau pe aproape ..... vă dați seama că omul ăsta mergea la tot felul de activități cu șefii din poliția română și le cerea acestora să fie mari și tari, să-i prindă pe infractori, apoi scurta ședința și se grăbea la biroul unde urma să ajungă, în scurt timp, geanta de bani? Oare cât de grea este o sacoșă în care sunt 500.000 de euro? Și oare (sacoșa) era de la supermarket, cu 60 de bani bucata?  Mare mirare a fost când un proprietarul unui club celebru de fotbal din România umbla cu valiza cu bani să premieze jucătorii unei echipe .....dar când un înalt funcționar al statului primește o atenție de jumătate de milion de euro, ce să mai spunem? Vă imaginați că în drum spre casă, omul putea să între la magazinul din colț și să-i cumpere soției (amantei, copilului, unui prieten, ....) un Audi de ultimă generație așa cum voi cumpărați o franzelă? Hmmmmm, săracul, ....mai greu era să găsească ceva mătușă pe numele căreia să fie eliberată factura ..... nu, în nici un caz să nu o cheme Tamara

19 comentarii:

 1. Logica ar fi așa: dacă a primit 500.000 de EUR, de ce totul se învârte la suma de 60.000 de EUR, care au fost "împrumutați" familiei? Unde sunt ceilalți 440.000 ? :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O să răspund întrebării tale tot cu o întrebare: crezi că, bietul de el, este singur pe lume?

   Ștergere
 2. culmea e ca spaga asta nu este o inventie romaneasca

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate că nu, dar românii o duc aproape de perfecțiune! :(

   Ștergere
 3. :( amar de tot ce ne-ai servit în dimineaţa asta... :(

  RăspundețiȘtergere
 4. 500.000E... un mizilic pe langa ce sume se mai vehiculeaza in presa...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine, bine! Eu insist: o jumătate de milion de euro, întro plasă, la birou, aduși șpagă în timp ce tu ești ministrul care spune ce și cum să facă poliția? Nu cred că este puțin lucru ..... mai apoi, eu m-aș plictisi să număr până la 500.000, tu nu?

   Ștergere
 5. ai punctat cu exactitate situatia, starea de fapt pe care o traim...
  mereu au existat oameni politici care se aflau in politica in primul rand pentru bine lor dar au existat la polul opus mari oameni politici care au facut ca noi sa facem parte din lumea civilizata...acestia din urma ne lipsesc dar eu cred cu staruinta ca ei vor aparea...

  RăspundețiȘtergere
 6. Trist,frustrant..strigator la cer..Eu traiesc din 1000 ron pe luna, si altii fura si le merge.

  RăspundețiȘtergere
 7. ok!
  au furat...! ce mai conteaza ca se cunosc intre ei, se insoara, se marita, se inrudesc....draci laci! treaba lor! eu vreau sa le confiste macar ce se presupune ca au primit.....la toti!
  da eu nu aud sa se intample asta la nici unul....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte bine punctat! Un alt nevinovat, Voiculescu, a contestat dreptul instanței de a-i confisca averile .....:(

   Ștergere
 8. ascult de cateva zile Radio Kiss online si de aici - la stiri, mai aud ce se petrece prin tara... Trist!...

  RăspundețiȘtergere
 9. dupa plata si rasplata... o vorba care ar trebuie sa se puna in practica.

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte adevărat! O mână de nemernici au făcut praf ţara asta şi tot pe ei îi votează lumea şi speră că vor face "treabă bună", când pe ei îi interesează doar interesele lor.
  Ca şi Geanina, zic şi eu că trebuie nu doar condamnaţi ci şi averea confiscată!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faptele de corupție din postura de înalți funcționari ai statului ar trebui sancționate cu pedepse duble! Cât despre averi .......

   Ștergere