marți, 2 iunie 2015

Două

Filme vor fi subiectul articolului meu de azi, văzute în ultima perioadă și, culmea, amândouă cu subiecte despre natura umană, despre cât de diferiți suntem și despre multitudinea problemelor cu care se confruntă oamenii în diferite părți ale lumii.

„Zulu”, 2013, o adaptare a romanului cu același nume scris de Caryl Ferey, cu Forest Whitaker și Orlando Bloom în rolurile principale. Un film polițist, cu un subiect greu, întro țară unde sărăcia lucie este vecină, la propriu, cu cartierele selecte, unde amintirea Apartheid-ului este încă vie. Cape Town, Afica de Sud: doi polițiști investighează moartea unei tinere de 18 ani .....


Violență, bani, acțiune de la început până la sfârșit, droguri și medicamente, ingredientele unui film reușit, dar încrâncenat, zic eu. Trailer-ul este acesta:





„Deliver Us From Evil”, 2014, cu Eric Bana și Edgar Ramirez în rolurile principale, bazat pe cartea lui Ralph Sarchie și Lisa Collier Cool, este un film din categoria horror, unde existențe malefice supranaturale, greu de cuantificat, își fac apariția pe străzile New York-ului, „aduse” din îndepărtatul Irak de foști combatanți în războailele recente.  Fenomene de posesie demonică, fapte fără nicio explicație a unor oameni obișnuiți, exorcizarea unui personaj central în răspândirea răului, polițist și preot umăr la umăr în lupta cu demonii, imagini nu tocmai pe placul tuturor, un S.F. care te înspăimântă pe alocuri.


Producătorul Jerry Bruckheimer a declarat, în legătură cu acest film: „există fenomene care nu pot fi explicate în întregime de către știință sau medicină. Zonele gri, care pot fi supranaturale sau paranormale sunt explorate în acest film. Dacă ești credincios, atunci povestea lui Ralph Sarchie îți va confirma ceea ce știi, iar dacă nu ești, atunci povestea asta poate fi o temă de gândire ..... ” Mai bine de atât nu cred că puteam spune eu ceva despre filmul acesta .... Trailerul este mai jos:













14 comentarii:

  1. SF nu prea sunt genul meu dar primul film pare a atinge un subiect mai mult decat interesant...
    multumim de recomandari! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "Deliver Us from Evil" l-am vazut si mi s-a parut ok, desi destul de greu m-am "mobilizat" sa-l vad pana la capat. :) Poate pentru ca Jerry B. ma obisnuiese cu alt gen de filme...

    "Zulu" il trec pe lista "de vazut" - lista care se tot lungeste... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea cea mai interesantă a poveștii din spatele acestui film este faptul că Ralph Salchie există în realitate, a ieșit din poliție și „profesează” în zona ..... paranormală.

      Ștergere
  3. Mulțumesc de recomandare! Sf ul nu îmi e atât de drag însă povestea pare a fi interesanta! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Curios lucru,dar tv-ul meu seara merge pe desene, iar pe laptop chiar sunt prea obosita sa mai urmaresc filme desi imi plac mult.Multumesc pt recomandare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, nu este curios deloc. Se întâmplă și altora, cred eu.

      Ștergere
  5. Mi-au placut ambele filme, atat de diferite,dar avand ca punct comun violenta, sub toate formele ei :animalica, malefica...Interesante scenariile,buni actorii...
    Ma bucur ca suntem de acord !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar suntem de acord, nu întâmplător am scris despre amândouă în același articol. :)

      Ștergere
  6. Amandoua sunt pe gustul meu, dar al doilea e de vazut obligatoriu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, le-am trecut pe lista :) Sunt în urma, saptamâna aceasta nu am deschis deloc televizorul si nici laptopul - acum trei ore m-am întors din vacanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, și eu sunt în urmă, nu prea mai am timp de online!

      Ștergere