luni, 4 aprilie 2022

Vremea

Capricioasă de care avem parte în week end uri, adeseori în contradicție totală cu soarele care pune stăpânire peste tot și toate în timpul săptămânii, este o adevărată provocare în alegerea unei modalități de petrecere plăcută a timpului liber. Sâmbătă, vreme închisă, ploaie, vânt, brrrrr....
Am decis să facem o plimbare cu mașina la cetatea Bathory din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, să mergem pe un traseu ( Cluj-Huedin-Ciucea-Crasna-Vârșolț-Șimleu) și să ne întoarcem pe altul (Șimleu-Vârșolț-Zalău-Cluj) așa, de dragul călătoriei. 
Zis și făcut, alimentat (benzina este în continuare mai ieftină decât în miercurea cu marea panică la benzinării) și plecat. Zone cu ceață, zone cu poliție rutieră (radar), apoi ploaie. ,,Să vezi că ploaia o să ne cam strice plăcerea vizitării cetății" mă gândesc eu. Nu am fost departe de adevăr, doar că nu ploaia ne a încurcat. 
Prima oprire am făcut o la Ara Factory, în Șimleu,  un loc unde se fac păpuci pantofi. La magazinul propriu găsești încălțăminte pentru toate gusturile și membrii familiei, așa că nu ratați dacă ajungeți în zonă, noi ne am luat păpuci faini. La fabrica de șampanie Silvania am ratat la mustață magazinul deschis, ajungând la 20 de minute după ce s a închis.



Vremea mohorâtă nu a fost problema pe care am întâmpinat o, ci faptul că locația este departe de a fi amenajată/conservată pentru vizitare și, pe deasupra, avea lacătul pe poartă.


Timpul stă pe loc, se pare...


deși în imediata apropiere este centrul de informare turistică, care este închis sâmbăta și duminica. Câteva informații se pot afla totuși, în limbile română, engleză și maghiară.


Ne am obolijit eșecul la o cofetărie situată pe o stradă care este oarecum și latura opusă intrării în cetatea ferecată, unde prăjiturile sunt foaaaarte buuuune și se găsesc într o mare varietate de forme, culori și arome.
Ca orice turist adevărat, pe drumul de întoarcere prin Zalău am vizitat mall ul. :)
Voi ce ați făcut în week end?






8 comentarii:

  1. În nici un caz nu m-am distrat la fel de bine ca tine. :) Imi doream să spăl geamurile în vederea curățeniei de Paște. Dar s-au anunțat ploi și am decis s-o las pe săptămâna viitoare. Acum știi ce voi face week-end-ul următor. :) Așa că am mai desprăfuit una-alta prin casă. Duminică speram să petrec mai mult timp în parc, dar a bătut vântul foarte tare și am făcut doar o plimbare scurtă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar stii ca esti pretentios?! Cum sa fie deschise cetatea si centrul de informare sambata si duminica, atunci cand e posibil sa fie multi turisti?! :))
    Una langa alta, ati avut weekend fain! Si noi, dar mai pe langa casa - aseara a fulguit si s-a depus pe masini un strat de zapada subtirel; acum s-a dus, si ne zambeste un soare cu dinti (ieri a avut colti soarele).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brrrrr.... la Cluj se văd doar dinții, soarele este bine ascuns.

      Ștergere
  3. O prăjitură acolo este mai ieftină decât un litru de benzină ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU, sunt comparabile, dar mai ieftine ca la Cluj și la fel de bune (posibil mai bune unele, Tosca spre exemplu)

      Ștergere
  4. Multmesc pentru noua destinatie, Gigi!
    Sunt atatea pe agenda, ca vorba jumatatii mele, mai bine ascund agenda!😊
    Macar un anunt pentru cand totul va fi gata era? Probabil ca nu!
    Oricum sa ai o saptamana mai calda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că există vreun plan de reabilitare a zonei, deși este situată în centrul orășelului.
      Grijă mare cu agenda aia! :)

      Ștergere