marți, 22 iulie 2014

Atlasul

Norilor, în original Cloud Atlas, este un film de-a dreptul fascinant, unul dintre cele mai așteptate ale sfârșitului de 2012. Deși sunt un mare iubitor de filme, am avut ocazia destul de rar să văd lungmetraje ca acesta, a cărui durată depășește două ore și patruzecișicinci de minute.


Ideea centrală este aceea că faptele noastre influențează viețile proprii și ale celor din jur, fie că ne place, fie că nu. O balanță uriașă în care este cântărit în permanență binele și răul, neștiind la ce să te aștepți în secunda următoare.

  Sursă.

Pe același Pământ, oameni diferiți, în timpi diferiți, parcă retrăiesc aceeași poveste uimitoare. Se strecoară în minte gândul că moartea nu este decât un moment în care un suflet trece dintr-un corp în altul. Sunt tratate în același timp cinci povești, în cinci planuri, care nu se intersectează deoarece sunt derulate întru-un interval de timp uriaș, de mai multe secole. Trăiri asemănătoare, drame legate de dragoste, povești încâlcite de familie, bunătatea unora și mojicia altora sunt cu toatele aspecte atât de comune pentru întreaga societate încât nu mai miră pe nimeni.

 Sursă. 

Istorii interesante legate de extratereștri în vremuri de mult trecute și un viitor în care o parte din oameni sunt creați artificial doar pentru a servi pe cei ,,naturali” închid un cerc al existenței care face trimiteri la epoca în care sclavii lucrau pe plantații sau chiar la vremurile în care muzica era compusă de oameni, cu creionul pe portativ, nu cu mașinării sofisticate.

  Sursă.

Un film fain, care deși pare greu de urmărit, îți aduce la final un zâmbet cald, un sentiment de bine. O poveste încâlcită care ne atrage atenția că absolut nimic din ceea ce facem nu rămâne fără urmări, într-un viitor imediat sau mai îndepărtat. 
Halle Barry, Tom Hanks, Hugo Weaving și Jim Sturgess sunt doar câțiva dintre actorii care își aduc aportul la acest film, de 10 în opinia mea! Filmul este difuzat pe DigiFilm ...
Dacă doriți să vă faceți o idee:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu