duminică, 7 septembrie 2014

Muzicienii

Care compun trupa (oare îi pot numi așa?) Roots Revival Romania, care au poposit în Cluj, în cadrul unui turneu, în luna februarie, revin pe scena Filarmonicii Transilvania în data de 28 septembrie, ora 20.00. În cazul în care nu știți despre ce vorbesc, din diferite motive: artiști din șapte țări vor urca pe scenă și, într-un act de improvizație muzicală, își vor uni talentele într-un melanj unic de culturi și interpretări.
Turneul din această toamnă își propune să promoveze al doilea disc, Colors of Maria, inspirat din muzica populară cântată de cea care a fost Maria Tănase, supranumită și pasărea măiastră a muzicii populare românești.


,,Incursiunea Roots Revival aduce împreună improvizația de jazz, temele folclorice din țările de origine ale muzicienilor și compoziții originale. Totul într-o călătorie dus-întors între Est și Vest. Instrumentele lor tradiționale – ney, duduk sau oud – trasează tușe puternice în culori de pe alte continente, iar vocile Monicăi Mădaș și Mariei Casandra Hăuși semnează un peisaj românesc nemaivăzut. Pe scena Roots Revival, folclorul românesc devine unul universal, iar cântecul Mariei o limbă pe care o putem înțelege cu toții.” Acestea sunt gândurile cu care pronesc la drum artiștii și îmi face mare plăcere să anunț încă un eveniment cultural pe blogul meu. 
Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro și au preţuri cuprinse între 40 şi 60 de lei.




10 comentarii:

  1. O initiativa mai mult decat binevenita! O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos, ma bucur mult sa mai aflu cate ceva din acest domeniul... M-am rupt de tot de muzica româneasca, nu mai cunosc nicio formatie, nici tinerii interpreti. Multumesc pentru informatii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Farmecul acestor concerte este acela că improvizația muzicală este la loc de cinste, în stilul consacrat al fiecărui artist. Atenție, muzicienii sunt din 7 țări diferite, adică 7 stiluri diferite, singurul lucru în comun fiind tema de la care se pleacă!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Dacă înțeleg eu bine, ești nedumerit(ă) de tema spectacolului? Ei bine, Maria Tănase a interpretat, ca nimeni alta, creații artistice ale culturii populare românești.

      Ștergere
  4. Vreau si eu la un concert.. cred ca din 85-86 nu am mai vazut ceva "pe poduim" in Ro! :((

    RăspundețiȘtergere
  5. Ești invitata mea să mergi chiar la acesta! Pe site-ul evenimentului este lista celor zece orașe și data la care se ține spectacolul în fiecare dintre ele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai, cât îmi doresc să ajung să-i ascult!

    Și cred că și tu, deci succes!

    RăspundețiȘtergere