marți, 9 septembrie 2014

Romanul

Secrete și trădări al scriitoarei Diane Chamberlain este subiectul din acest articol.


Librăria online TargulCartii.ro a oferit o sponsorizare colegului blogger Vali Crintea, care, la rândul său, mi-a dăruit-o mie, după o luptă aprigă a comentariilor pentru a o citi și eventual, a o da mai departe, ceea ce mi-am propus să fac. Cartea este faină și se poate caracteriza întro propoziție astfel: trei femei, două decenii de prietenie și un secret devastator.
Scrisă într-un mod interesant, la persoana întâi, pe cel puțin cinci planuri care se întrepătrund și fac povestea mai alertă. Cele cinci personaje trăiesc în mod diferit întâmplările din carte, dar fac parte din întreg. Deși a fost catalogată de Vali ca fiind un roman de dragoste, mie nu mi s-a părut a vorba despre dragoste, ci despre viață, care poate fi extrem de încâlcită uneori. Cu două generații de prietene, mame și fiice, putem face cu mare ușurință o comparație între experiențele de tot felul care unesc aceste destine. Nu o să intru în amănunte, din dorința de a nu strica plăcerea lecturii aceluia (aceleia) dintre voi care va dori să primească această carte, cu simpla condiție de a scrie câteva rânduri despre ea și despre librăria care a pus cartea la bătaie, cum se spune. Evident că după lectură, cartea poate fi dată mai departe fără nicio problemă din punctul meu de vedere.
Cartea este întro condiție bună, sunt singurul cititor, dar fac precizarea că Vali a scris de mai multe ori, în partea de sus a unor pagini, numele său sau adresa blogului său, situație la care eu nu am adăugat nimic. Acestea fiind zise, vă rog să vă faceți cunoscute intențiile la rubrica destinată comentariilor, iar eu, marțea viitoare (16.09) o să vă anunț la cine va merge cartea.
Oare ar fi posibil să permanentizăm o campanie de genul citește și dă mai departe? Cine ar fi interesat?

P.S. Expedierea cărților către noul cititor se va face pe cheltuiala mea!

16 comentarii:

  1. Daca solicitarea nu va fi din Cluj, taxele postale ajung la 15 lei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat! O să scriu un P.S.: cheltuiala expedierii va fi a mea!

      Ștergere
  2. Eu aş fi interesată de o astfel de campanie. E chiar foarte interesant.
    Vorbim despre asta negreşit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gigi! Imi pare bine ca ti-a placut si trebuie sa recunosc ca s-a vazut si din placuta descriere. Imi asum ”maltratarea” cartii și am un motiv pentru care am scris dar din placerea campaniei nu voi spune ci doar mai adaug faptul ca eu am lansat mai multe ” carti calatoare” mare parte din ele achizitionate si trimise pe cheltuiala meade mine si unele au cam ramas ”blocate”. De asemenea mai am vreo 4 care nu au avut pretendenti :D
    Sper sa ai mana mai buna tu , coleg drag pe care abia astept sa-l revad !
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare Vali! Am făcut precizarea cu înscrisurile pentru a ști cei interesați cum stau lucrurile. Bine de știut că mai ai cărți care pot fi declarate „călătoare”!

      Ștergere
  4. Campania e tare faina, eu nu ma inscriu din simplul motiv ca citesc doar cand am timp, sunt prinsa in foarte multe proiecte in viata de zi cu zi si nu as vrea sa stea mai mult timp decat e necesar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK, alegerea îți aparține! Oricum nu mi-am propus să leg de un timp anume lectura unei cărți, așa că dacă te răzgândești, dă de știre! :)

      Ștergere
  5. Faina ideea de a trimite cartea mai departe spre citire! ;)) si eu sunt interesata sa citesc acest roman... însa e clar - cine sa trimita pachet in Bavaria?! :(
    Seara faina! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. "citeste si da mai departe" faina initiativa si probabil nu foarte greu de pus in practica...

    mi-ai starnit curiozitatea cu aceasta carte, o voi cauta pentru ca mie imi plac mult povestile mai ales de dragoste, mai ales daca au si un secret :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, secretul este lămurit, așa cum îi stă bine unei povești ...serioase, abia la sfârșit! :)

      Ștergere
  7. Campania "citeste si da mai departe" este interesanta, insa nu ma inscriu pentru ca sunt... inconsecventa si... nici nu stiu azi ce urmeaza sa fac maine. :)
    Succese!

    RăspundețiȘtergere
  8. Așa cum se poate vedea cu mare ușurință, de la o poștă (sau mai multe!), a fost mare înghesuială pentru „cartea călătoare” propusă de mine! :) Cu mare greutate, juriul (adică eu) a hotărât: cărțile vor lua drumul Bavariei, unde Carmen așteaptă să le citească!

    RăspundețiȘtergere