marți, 14 aprilie 2015

Campania

De strîngere a bonurilor fiscale și nebunia creată în jurul loteriei cu aceste bonuri a ajuns ieri la prima extragere. Personal nu sunt fan al acestei loterii, nu strâng/păstrez bonurile în acest scop, nu urmăresc extragerile și habar n-am câte șanse ai să câștigi la o asemenea loterie.


Cu toate acestea, nu pot să nu constat că ideea este bună, sunt foarte mulți clienți care cer bon atunci când nu primesc și aceste situații (oarecum) neplăcute pentru comercianții care trăiesc din evaziune fiscală adăugate controalelor antifraudă au un efect benefic pentru finanțele statului. Cu speranța că și numărul celor care vor fura bani din buget va scădea, măsurile vor avea efectul dorit, cel mai probabil. Sunt curios cum vedeți voi această încercare de oprire a evaziunii și vă invit, dacă doriți, desigur, să votați în sondajul de opinie, situat în dreapta, sus, în funcție de poziția voastră în această chestiune. Mulțumesc.

22 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nu noi am invetntat roata, doar că nu ne prea înghesuim să o folosim așa cum ar trebui! :)

      Ștergere
  2. loteria reprezinta o motivatie in plus ca sa cerem bonul fiscal in ideea ca va fi diminuata evaziunea fiscala...in alte parti se pare ca a prins, sa vedem ce va fi si la noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranță va crește numărul celor care vor solicita un bon fiscal, dacă acesta nu va fi eliberat în momentul efectuării plății. Cel mai probabil evaziunea va fi în scădere ....și loteria pomenită de toți! :)

      Ștergere
  3. Ce dragut: sunt singurul care a votat... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu pastrez bonurile, insa consider ca initiativa e foarte buna. Am votat! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem de aceeași parte ....a baricadei. Iarăși .... :)
      Mulțumesc!

      Ștergere
  5. E bine ca icepem si noi sa intram in randul lumii.Am votat.Uneori pastrez,alteori nu,bonurile.Nici macar nu m-am uitat,dar nu sunt eu asa norocoasa.Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. E o treaba buna ! Excelentă chiar! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bonurile in general le pastrez daca exista si o garantie a unui produs la mijloc, dar cu ocazia asta am pastrat, important e sa cerem de la comercianti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scopul principal al campaniei este fiscalizarea completă a bunurilor/serviciilor plătite.

      Ștergere
  8. pastrez bonurile (ups, nu le-am verificat), sper si cred ca se va diminua evaziunea (in centrul urbei, s-au desfiintat minimum 2 magazine care nu prea dadeau bon fiscal - daca-l cereai dadeau, dar cu o fata lunga si scarbita).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reducerea evaziunii este un scop excelent. Dar loteria bonurilor mi se pare o mare trompetă .... :)

      Ștergere
    2. eu am convingerea ca gratie loteriei bonurilor multi oameni cer acum bonul fiscal - chiar am verificat in cateva magazine unde inainte uitau constant: acum dau bon (si ca cer oamenii si ca le e frica de noile masuri ale anaf).

      Ștergere