sâmbătă, 18 aprilie 2015

Evenimente

Care mai de care mai interesante au loc în această primăvară, iar eu o să-ți prezint unul dintre ele în cele ce urmează. O să încep prin a-ți pune unele întrebări .....

Ești susținător sau simpatizant al Casei Regale a României? Știai că Principele Nicolae al României, Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills fiind numele său complet, s-a născut pe 1 aprilie 1985 la Meyrin, Elveția și a devenit Principe al României cu rangul și apelativul Alteță Regală la 1 aprilie 2010, în conformitate cu Statutul Casei Regale?  Cu o activitate caritabilă diversă, principele se implică în viața socială din ce în ce mai des.


Îți place să pedalezi pe bicicletă sau ești un fan al acestui sport? Ciclismul face parte dintre modalitățile tale preferate de petrecere a timpului liber? Ai auzit de Alex Ciocan, un ciclist de top al României? Sunt voci care spun (deja) despre Alex că este o legendă a ciclismului românesc, cu un palmares în care sunt adunate 15 tururi ale României, 8 ale Turciei, 5 ale Greciei sau Bulgariei, 30 de titluri de campion național și aproximativ 60 de podiumuri la campionate naționale...


Iubești lectura? Îți place să citești ori de câte ori ai ocazia să o faci? Te bucuri când vezi pe cineva citind? Ești dispus să faci o mică faptă bună în scopul atragerii celor mici spre tainele cărților?  Editura Curtea Veche, fondată în 1998, este una dintre cele mai mari edituri din România și a înființat Asociația Curtea Veche cu ajutorul cărei defășoară diverse proiecte pentru promovarea lecturii la nivel național.

Ce credeți că au în comun cele scrise anterior? Așa cum este lesne de închipuit, un eveniment foarte fain le unește: turul ciclist caritabil al României se va desfășura în perioada 23 aprilie-3 mai și va traversa țara de la nord la sud, prin 13 județe în 9 zile, de la Sighetul Marmației la Constanța, cu trecere prin următoarele orașe: Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța. Așadar, principele Nicolae al României alături de Alex Ciocan va parcurge peste 1000 de km în beneficiul Asociației Curtea Veche care își propune să promoveze lectura în rândul tinerilor. 


Oricine dorește să participe la acest eveniment, Cărțile Copilăriei pe Bicicletă, este invitat „să dea la pedale” alăturându-se, în mod gratuit, grupului, de la intrarea în orașele parcurse până la punctele de întâmpinare a plutonului de cicliști, conform programului. În Cluj Napoca, spre exemplu, intrarea se va face dinspre Someșeni în data de 24 aprilie în jurul orei 13 și punctul de oprire va fi pe strada Cardinal Iuliu Hossu, în zona Parcului Central „Simion Bărnuțiu”. Mai multe detalii despre program puteți afla de pe pagina oficială a evenimentului. În cealaltă ordine de idei, oricine dorește, indiferent dacă pedalează sau nu, poate face o donație pe site-ul evenimentului. Bineînțeles că există și o pagină creată pe cea mai cunoscută rețea de socializare: https://www.facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Ca să închei așa cum am început, o să pun o ultimă întrebare: cineva interesat?










14 comentarii:

  1. Ai timp liber 100%, cand vrei ;). Esti votat in unanimitate ca sa fii prezent in zona Simion Barnutiu. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Așa zic și eu și din acest motiv am ales să scriu despre ea! :)

      Ștergere
  3. interesante mesaje, succes în proiecte!

    RăspundețiȘtergere
  4. E o initiativa de lauda, si o buna reclama si pentru Casa Regala si pentru Editura. :) Alex Ciocan nu mai are nevoie de publicitate. :)

    Mi-ar palcea ca tot mai multi copii - si nu numai - sa citeasca mai mult! Chiar si numai un copil daca va incepe sa iubeasca sa citeasca, aceste actiuni minunate merita derulate cat de des se poate!

    Pe bicicleta n-am mai urcat de vreo... 20 de ani! :) Ii sustin de la distanta, cu gandul, pe cei care sunt implicati trup si suflet!
    Ziua minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să străngem rândurile pentru a orienta tinerii către lectură, zic eu. :)

      Ștergere
  5. O initiativa deosebita, succes in acest proiect.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut un reportaj cu acest subiect.Laudabil sprijinul Principelui Nicolae in acest turneu ciclist.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie îmi place ideea! ;)
    Vot pentru tine! Si pentru dnul Fudulu! Am încredere! Ca pana ajung eu!!! ;)))

    RăspundețiȘtergere