duminică, 3 mai 2015

Sâmbătă

S-a stricat vremea și ploaia a început de dimineață. În frumosul oraș de la poalele cetății ziua pornește greu, străzile sunt aproape goale, cu excepția grupului vesel de bloggeri care au treabă, nu glumă! :) Ei, bloggerii și păsările nu par a se teme de picurii veniți de sus!Prima oprire a fost la sala de antrenamente a fetelor din componența lotului național de gimnastică, care la vârsta de 13-14 ani erau sâmbăta la ultimul antrenament (al șaselea!) de 3 ore din această săptămână! 


S-au emoționat vizibil la intrarea noastră, probabil că noi bloggerii suntem așa, mai fioroși! :) Un tort le-a fost oferit fetelor, pentru a le îndulci puțin efortul permanent!


În continuare plouă .... am deschis umbrelele și ne-am îndreptat spre cetatea care străjuiește orașul Deva, un frumos monument istoric medieval, datând din secolul al XIII-lea și situată pe un deal vulcanic. Calea de acces este una tare comodă: telecabina!Norii nu au fost impresionați de prezența noastră și, ghiciți: și sus la cetate ploua, parcă și mai tare! :)


Următoarea oprire a fost la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, unde am aflat lucruri foarte interesante despre daci și romani, despre vestigii istorice din zonă și chiar despre ouă de dinozauri! :)

Ploaia nu s-a lăsat impresionată .... următoarea oprire a fost la Dublin Irish Pub unde am avut onoarea să ne întâlnim cu primarul din Deva, domnul Petru Mărginean și, spre deosebita mea plăcere, cu campionul mondial la WBO în anul 1997, la categoria semimijlocie și campion național de raliu în 2003, domnul Mihai Leu. No bine, no! Cam asta a fost radiografia primei părți a zilei de sâmbătă, mai mult și mai multe cu altă ocazie, în viitorul apropiat! #vizităinHD continuă! :)

Vizită în HD” 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgăuşi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele AdoGourmetgift,AquaSaraHotel Sarmis DevaAeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.10 comentarii:

 1. ...mai este o statuie a lui Decebal in parc. ;)
  PS:
  De la Bucuresti la Ploiesti se merge pe autostrada, oprirea este interzisa, iar numarul de fotografii este egal cu. 0. ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, da! Inițial am vrut să o pun și pe aceasta în postare, apoi am renunțat! Parcă știam că ai nevoie să menționezi asta! :) Glumesc, desigur .....
   P.S. Să înțeleg că și tu ai fost în excursie la ....Ploiești? :))

   Ștergere
 2. Ce frumușele sunt micutele gimnaste! Ma întreb dacă au voie sa mănânce tort! :)
  Si domnul Leu e tare simpatic! ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mici și plăpânde, par așa de fragile, dar execută niște exerciții impresionante!
   Cu domnul Leu este o plăcere să stai de povești!:)

   Ștergere
 3. se pare ca ploaia a fost un companion permanent :))
  nu am fost la Deva dar o sa tin minte ce ne-ai povestit si aratat aici, cu siguranta voi ajunge si in acest orasel plin de farmec din cate vad :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doar sâmbătă a plouat! :) Un oraș fain, jos pălăria aș spune! :)

   Ștergere
 4. frumoase poze! orasul meu de suflet ( pe langa Cluj). :) o zi frumoasa! Ioana

  RăspundețiȘtergere