duminică, 3 ianuarie 2016

Cartela

De telefon mobil este unul dintre cele mai prețioase lucruri atunci când pleci în lumea largă, în modesta mea opinie. Suntem robii tehnologiilor moderne, al memoriilor electronice. Dacă printro împrejurare oarecare pierdem accesul la numerele de telefon salvate pe cartela telefonică, ne trezim singuri în mijlocul pustiului. Câți dintre voi știu numerele de telefon ale celor apropiați?

În ultimele zile ale lunii noiembrie am plecat spre Italia și am păstrat abonamentul la Orange dintr-un motiv simplu: îmi este necesar ceva timp pentru a intra în legătură cu cunoscuții mei de pe un nou număr de telefon, din țara unde o să locuiesc o vreme și pentru asta am nevoie de datele lor de contact. Roamingul este activat, nu este prima dată când ies din țară și folosesc acest serviciu. Totul a fost bine cam două săptămâni, după care cartela mea de Orange a refuzat să se mai conecteze întro rețea din Italia. Am schimbat telefonul, am încercat conectarea manuală pe diferite rețele, rezultat zero. Neplăcut  moment, înainte de sărbători, când mai obișnuim să ne sunăm cunoscuții, să ne urăm/sorcovim de început de an. Bașca tradiționalele mesaje de Crăciun care, în ceea ce mă privește, nu și-au găsit destinatarul .... Ghinion, Murphy nu doarme, nu?


Și parcă asta nu ar fi de ajuns, nici nu văd nici o soluție de rezolvare a problemei în viitorul apropiat. Pentru a schimba cartela este nevoie de prezența mea la un magazin Orange, ori eu sunt la peste 1200 km de cel mai apropiat .... O să încerc să iau legătura pe net cu Orange România pentru a-mi închide abomamentul, deoarece este aiurea să plătești un serviciu de care nu poți beneficia dintr-un motiv banal: cartelă defectă. Și uite așa, acest ghinion mă lasă cu un gust amar după ce am fost client peste 10 ani la această companie de telefonie mobilă.



12 comentarii:

  1. Nu-i nteresează criteriile de vechime, etc.
    Ei sunt interesați să aibă vânzări...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La concluzia asta am ajuns și eu cu ceva vreme în urmă ....

      Ștergere
  2. Cred ca se va rezolva in vreun fel daca le trimiti un mail, fara sa inchizi abonamentul. Nu vor sa piarda clienti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am patit de curand sa mi se demagnetizeze cartela. Am observat sa nu mai pot suna pe nimeni si nu stiam de ce, la inceput am crezut ca iar a cazut reteaua si am asteptat putin sa vad daca isi revine. Am intrebat si niste prieteni pentru a vedea daca la ei functioneaza, dar ei nu aveau probleme. Atunci m-am gandit ca ar putea fi telefon, poate s-a stricat ceva la el. Avand un telefon dual sim am schimbat cartela pe alt slot de sim, dar nici asa nu functiona. Am pus-o in alt telefon, tot degeaba. Atunci m-am gandit ca mi s-a demagnetizat cartela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În opinia mea, povestea asta cu demagnetizarea nu este reală, deoarece nu este nimic magnetic sau magnetizat în cartela telefonică. Un articol interesant pe acest subiect: https://www.cristianiosub.com/lectia-zilei-de-astazi-demagnetizarea-cartelei-sim/

      Ștergere
    2. Probabil ca nu e corect spus ca se demagnetizeaza cartela ,dar cei de a orage mi-au schimbat cartela si nu am mai avut probleme.

      Ganduri bune !

      Ștergere
    3. Îmi cer scuze dacă răspunsul meu te-a necăjit, chiar și un picuț, nu mi-am propus acest lucru. De acord că este deteriorată cartela, despre asta nu am nicio îndoială.

      Ștergere
  4. Un an nou cu sanatate si fara evenimente neplacute!

    RăspundețiȘtergere
  5. Curat ghinion!

    La mulți ani cu sănătate și bucurii! :-)

    RăspundețiȘtergere