sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Primul

Film care mi-a plăcut de când sunt în Italia l-am văzut aseară: „The Calling”, 2014, cu Susan Sarandon în rolul principal. Acțiunea filmului nu iese prea tare din tiparele filmelor polițiste americane, deși se desfășoară în Canada: într-un orășel liniștit are loc o crimă îngrozitoare, poliția locală este condusă de o femeie, Hazel Micallef, rol interpretat cu mare artă de Sarandon, care are mici dependențe alcoolice și antiinflamatoare, lucru deloc întâmplător în derularea poveștii.


Încet, încet, deși acțiunea pare a fi prea lentă, se țese o poveste: alte crime se petrec, apare un ucigaș în serie, singurătatea polițistei, o poveste religioasă extrem de interesantă stă la baza crimelor, victimele erau grav bolnave (un subiect tratat în filmul în care Al Pacino este dr. Moarte, „You don't know Jack”), un alt actor drag mie, Donald Sutherland, interpretează un rol scurt, dar plin de semnificații în derularea acțiunii ....


Nu scriu mai multe amănunte, nu doresc să stric misterul filmului pentru cei care vor fi interesați să-l vizioneze. Un film fain, care tratează într-un mod neașteptat o poveste religioasă, încă o dovadă că mintea umană poate produce mari surprize. Recomand filmul amatorilor de povești polițiste, un mod plăcut de a petrece aproape două ore întro după-amiază friguroasă de iarnă. Puteți urmări trailer-ul mai jos, pentru a vă crea propria opinie:



O chestiune interesantă în Italia: filmele sunt dublate și subtitrate în limba italiană, lucru neobișnuit pentru mine. Să-i auzi pe actorii preferați vorbind cu alte voci și în altă limbă pare cam straniu, nu? Există, desigur, posibilitatea dezactivării acestei opțiuni și totul revine la normal! :)


6 comentarii:

  1. Lasa-l pe Al Pacino să fie italian, după limbă, 100 de minute, că nu va muri... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi grozav, cu o condiție: să se dubleze chiar el! Vocea face mult din farmecul unui actor, zic eu.

      Ștergere
  2. Un film excelent cu actori extraordinari! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricât de interesantă ar fi povestea unui film, o distribuție bună aduce cu ea succesul! Numa' zic! :)

      Ștergere