miercuri, 18 septembrie 2013

Luni

                     16 septembrie 2013 a început un nou an şcolar , plin de provocări , emoţii şi toate celelalte pe care le presupune viaţa de elev .
                      În piaţa Flora se pare că vara nu s-a terminat , dacă ţinem cont strict de criteriul despre care vorbeam aici . Deşi noaptea temperaturile coboară spre 10 grade Celsius , ploile au sosit , câţiva pepeni se încăpăţânează să rămână la standurile mizerabile ale unor vânzători ....ambulanţi , cel mai probabil .

 
 
                           Să nu îndrăznească cineva să-mi spună că în acest mod se încurajează comerţul cu marfă autohtonă , că ..... mă umflă râsul . Cred că era mai corect să mă umfle plânsul . Acest oraş este administrat de o echipă care are în fruntea sa pe cel ce a fost prim ministru . Acest punct din biografia primarului te duce cu gândul că , din moment ce a fost la un moment dat cel dintâi gospodar al ţării , Clujul ar trebui să arate .... ca o floare ! Ei bine , floarea este de mucegai în această situaţie . Îmi aduc aminte de la liceu despre aşa numita estetică a urâtului , întâlnită în poeziile lui Arghezi , parcă . Cum este posibil ca în 2013 să se aprobe comerţ stradal în astfel de condiţii ? 
                            Deşi şcoala a început , o fetiţă de 10-12 ani , aşa ochiometric , a ratat prima zi . De ce oare ? Pentru că pe lângă faptul că părinţii preferă să o ţină în condiţiile arătate în fotografia de mai sus , domnul primar în cooperare cu Consiliul Local a creat condiţiile . Sigur că atunci când şi-a aşezat tabăra aici , pepenarul nu spus nimănui că fetiţa sa va sta aici până ultimul pepene va fi vândut (oricum nu interesa pe nimeni!) .
 
                              
                                 Aşa este lumea construită : strâmb . Se spune că toţi copiii au şanse egale . Oare ?  Cu toate acestea , mă gândesc să pun totuşi o întrebare : domnule primar , domnilor consilieri , dacă acolo s-ar afla fetiţa dumneavoastră , ce aţi avea de spus ? 
                                 Pentru aceia dintre voi care sunteţi părinţi : ce părere aveţi despre prima zi de şcoală a acestei copile ?
                             
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu